Hlavní obsah

Ve svižné bitvě rytířů přizdobili své narozeniny vítkovičtí Málek a Szturc

OSTRAVA

Do neděle neporažení kladenští Rytíři v hokejové extralize poprvé padli. Ve vyrovnaném boji je dostaly Vítkovice, které mají ve znaku rytíře Vítka. Oporou vítězů byl znovu brankář Roman Málek, který včera oslavil 34. narozeniny asistencí u třetího gólu, který vstřelil Viktor Ujčík třicet vteřin před koncem do prázdné branky při power play Kladna.

Foto: Patr Sznapka, ČTK

Kladenský hráč Jiří Bicek přestřeluje branku vítkovického Romana Málka z vyložené šance.

Článek

„Velice si vážím této výhry, protože byla vydřená. Tou gólovou asistencí je to ještě hezčí,“ pousmál se spolehlivý strážce vítkovické branky Málek, který měl pro soupeře slova chvály.

„Věděli jsme, že Kladno bude dobré. Upoutalo výsledky v přípravě a chytlo začátek extraligy. To vždycky pomůže,“ zdůraznil Málek. Pozoruhodné je, že ve druhé třetině hráli hosté čtyři minuty v početní výhodě a pak ještě další dvě, ale vítkovický gólman měl za dvacet minut prostřední části jen čtyři zákroky.

„Od přípravy hrajeme oslabení dobře. Nerad bych to zakřikl,“ pravil a zaklepal na přední zuby. Nejkrutější chvilku Málek prožil v 53. minutě. „Špatně jsem vyrazil puk a při dorážce některého z Kladeňáků (Kafky – pozn. red.) mi pomohl Karol Sloboda. Obětavostí zabránil gólu.“

Vítkovice nejsilněji zatlačily Kladno ve druhé půlce první třetiny. To by jejich tlak drtivý. Důležitý gól vstřelil další oslavenec Roman Szturc, jemuž bylo včera 21 let. „Já vím, byl to gól šmudla, ale mám z něho velkou radost,“ podotkl útočník se sešitým spodním rtem. Ráno na rozbruslení ho trefil pukem Ujčík. „Spravily to dva stehy zvenku a dva zevnitř. Hlavně, že jsem nepřišel o další zub,“ pravil. Chybí mu jich už pět, čtyři střední v horním patře a jeden ve spodním.

Pro velkou převahu Vítkovic v první třetině měl kladenský obránce Libor Procházka vysvětlení. „Než si zvyknete na velké hřiště, tak to chvíli trvá.“ A proč tentokrát Kladno neuspělo? „V přesilovkách jsme málo stříleli a také jsme neměli štěstí jako se Spartou a ve Zlíně. Nemůžeme je mít pořád, takový sport není,“ dodal bek.

Reklama

Související témata: