Hlavní obsah

Karlovy Vary porazily Kladno 4:1 a získaly první body v sezoně

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů se dočkali na pátý pokus prvních bodů v novém ročníku extraligy, když v předehrávce 17. kola porazili Kladno 4:1. Oplatili tak Rytířům páteční porážku 3:4 z jejich ledu. Dvěma góly se podílel na úspěchu Marek Melenovský, tři kanadské body zaznamenali Lukáš Pech i Petr Kumstát.

Článek

V úvodu utkání přitom bylo aktivnější Kladno a Mensatora otestovali Procházka a Drtina. Vedení se dočkala ale v páté minutě Energie. Při signalizovaném vyloučení dotlačil po Kumstátově střele puk za Cháberova záda Pech.

Domácí ožili a další šance měli Klíma a především Zaťovič. Náskok Západočechů ale už zvýšil v 18. minutě v přesilové hře ránou od modré čáry obránce Nosek. Emoce vzplály před koncem úvodního dějství, kdy domácí Bartánus narazil na mantinel Drtinu, který se jenom těžce zvedal z ledu a zápas nedohrál. Karlovarský útočník byl potrestán vyloučením na dvě plus deset minut.

Svižný hokej pokračoval i v prostřední části. Kladno zaváhalo při své přesilové hře a nepokrytý Pech ve stoprocentní šanci nastřelil jen hruď kladenského brankáře. V polovině utkání už domácí odskočili na tříbrankový rozdíl, když Bombicovu střelu vyrazil Chábera jen před sebe a z dorážky se prosadil Melenovský. Bojovně naladění Západočeši i nadále vyráželi k nebezpečným protiútokům a pokusy Kladna likvidoval spolehlivý Mensator.

Náskok Karlových Varů ještě pojistil ve 44. minutě svým druhým gólem Melenovský, který se trefil po Kumstátově průniku. Rytíři pokazili Mensatorovi čisté konto deset minut před koncem, kdy využil přesilovku pěti proti třem Kalla.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Pech (Kumstát), 18. D. Nosek (Pech, Kumstát), 30. Melenovský (Bombic, Skladaný), 44. Melenovský (Kumstát, Pech) - 50. Kalla (Skrbek, Knotek). Rozhodčí: Blecha, Mikula - Jindra, Lhotský. Vyloučení: 6:3, navíc Bartánus (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2457.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, Gründling, Prošek, M. Rohan, Přindiš - Kumstát, Pech, Košťál - Skladaný, Melenovský, Dej - Zaťovič, T. Klíma, Bartánus - Kuběna, Vachovec, Zucker. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Kladno: Chábera - Kameš, Skrbek, Toman, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, J. Drtina, Lepine - Bicek, Patera, M. Hořava - Kalla, Dragoun, Hovorka - Bílek, Knotek, Kuchler - Kafka, Lukáč, Valský. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice