Hlavní obsah

Plzeň si pojistila kometu sezony. Dostane jednu z klíčových rolí, avizují Západočeši

Praha

Je kometou Plzně aktuální sezony. Dvaadvacetiletý útočník Filip Suchý posbíral v 19 extraligových zápasech 17 kanadských bodů, což jej v tabulce produktivity celé soutěže řadí na osmé místo. Západočeši si dobře uvědomují, jakého hráče ve svém odchovanci mají, a tak s ním v pátek prodloužili smlouvu o dva roky, do konce ročníku 2022/23.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Útočníka Plzně Filipa Suchého (vpravo) brání zadák Zlína Martin Novotný.

Článek

„Filip je naším kmenovým hráčem a svým skvělým startem do sezony potvrzuje kvality, které jsme od něho očekávali. Podpisem smlouvy na další dva roky předpokládáme, že se bude i nadále herně posouvat, neboť s ním počítáme na jednu z klíčových rolí v mužstvu," prohlásil po prodloužení kontraktu plzeňský sportovní manažer Tomáš Vlasák.

„V Plzni jsem doma a v klubu moc spokojený, takže jsem se nemusel nijak rozhodovat a jsem moc rád, že tu zůstanu minimálně další dva roky," uvedl pro oficiální klubové stránky Suchý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC Škoda Plzeň (@hcplzen)

„Pro každého hráče je lepší vědět, kde bude působit v následující sezóně, v mém případě ve dvou. Teď se mohu soustředit na své aktuální výkony. Vím, co se ode mě očekává," nezříká se účastník juniorského MS v roce 2017 role tahouna mužstva v blízké budoucnosti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: