Hlavní obsah

Podezření na řízení pod vlivem omamných látek se nepotvrdilo. Kousal zůstává v Dynamu

Hokejový útočník Robert Kousal zůstává dál hráčem Pardubic. Podezření na řízení vozidla pod vlivem omamných látek se u třicetiletého bývalého reprezentanta nepotvrdilo. Dynamo o tom v pátek informovalo na svých oficiálních stránkách.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Robert Kousal uprostřed může pokračovat v Pardubicích.

Článek

„K dnešnímu dni bylo s Robertem ukončeno správní řízení ve věci podezření z řízení pod vlivem omamných látek. Toto podezření se vůbec nepotvrdilo a Robert obdržel pouze pokutu 500 Kč za porušení dopravních předpisů," uvedl člen představenstva Dynama Dušan Salfický.

Pokuta mu byla udělena za to, že při výjezdu z benzínky nerespektoval přikázaný směr jízdy.

Účastník MS 2016 a 2018 byl 10. listopadu zastaven při jízdě autem policií a kontrola na omamné látky prokázala pozitivní orientační test na kokain. Následně provedený krevní rozbor kokain nepotvrdil, vyšel však pozitivně na látku THC, což mohlo ukazovat na užití marihuany.

To však dnes ukončené správní řízení nepotvrdilo, u Kousala bylo zjištěno jen stopové množství THC.

„Dobrá zpráva pro Roberta Kousala a pro Pardubice. Správní řízení s Robertem je dneškem uzavřené. Výsledkem celého případu a velké mediální kauzy je pokuta 500 Kč za porušení dopravních předpisů," napsal na Twitteru majitel Dynama Petr Dědek.

Východočeši po první orientačním testu vyřadili Kousala z týmu, na začátku prosince jej ale do mužstva vrátili s tím, že finální verdikt učiní až po ukončení správního řízení. Ten přišel nyní.

"Na základě tohoto zjištění klub HC Dynamo Pardubice i nadále počítá se službami Roberta Kousala a považuje celou věc za ukončenou," hlásí Východočeši.

Kousal v sezoně odehrál za Pardubice 10 zápasů, v nichž vstřelil dva góly a přidal čtyři asistence.

Reklama