Hlavní obsah

Boleslav se dočkala prvních bodů, z Kladna si odvezla výhru po nájezdech

Konečně. Šestý zápas a první výhra. Hokejisté Mladé Boleslavi se dočkali v extralize prvních bodů až v utkání na Kladně, které vyhráli po nájezdech 2:1. Domácí sehráli před svými fanoušky třetí zápas a poprvé neuspěli. Naopak hosté získali první body do extraligové tabulky.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Pavel Patera z Kladna (vpravo) v souboji s Milanem Mikulíkem z Boleslavi.

Článek

Pokud chtěli hosté po první třetině pomýšlet na nějaké body, tak museli rychle něco změnit. Větší šanci si nevytvořili žádnou a obrana měla chvílemi práce až dost. Domácí mohli litovat, že nevyužili svůj tlak, který ale také nevedl k žádné vyložené příležitosti. Pátečnímu klání přihlíželo 2474 diváků, ti nemohli být po první třetině dvakrát nadšeni.

Boleslav před utkáním na Kladně hrála venku jen jednou a prohrála. Rytíři se představili před svými fanoušky dvakrát, pokaždé byli stoprocentní. Boleslav navíc z pěti předchozích zápasů nevydolovala ani bod a její skóre nahánělo strach - 7:21.

Po dvaceti sekundách druhé části měl šanci boleslavský Jaroslav Balaštík, ale tento vyhlášený střelec neuspěl. Stejně jako v předešlých pěti zápasech. Za půl minuty mohl vstřelit gól kladenský kapitán Pavel Patera, ale minul puk.

Po pěti minutách se mohlo radovat Kladno, ale Antonín Melka v největší šanci utkání po brejku nepřekonal gólmana Jaroslava Hübla. A zase tu byl Balaštík. Sám se ocitl před brankářem Janem Cháberou, ale nedokázal zpracovat puk. Tedy stále nic.

Balaštík vyrovnal a poprvé v sezóně skóroval 

Nedopadla ani následující přesilovka hostů - tlak ano, góly ne. A tak se radovali Rytíři. Ve třicáté minutě Marek Hovorka přihrával a Michal Dragoun přesným bekhendem probral diváky.

Stejný pocit ale zažil i Balaštík. Ano, vstřelil gól a radost ukázal převelikou. V čase 34:34 srovnal skóre po přihrávce Davida Výborného. Dvě největší letní posily mužstva se prosadily.

Hosty mohl poslat do vedení ve třetí třetině Martin Rýgl, když získal puk po přihrávce přes půlku hřiště, ale tváři v tvář na Cháberu nevyzrál. Druhý zápis si mohl připsat Balaštík, ale netrefil branku.

Čtyři minuty před koncem základní hrací doby tečoval puk před brankou kladenský Jiří Kuchler, ale ten skončil jen ve výstroji hostujícího gólmana. Fanoušci si jen povzdychli. Stejně jako po šanci, do které se dostali Jaroslav Kalla a Tomáš Knotek. Ani tentokrát se skóre neměnilo. Kladenští tlačili, měli šance, ale utkání směřovalo do prodloužení. V šedesáté minutě mohl vše ještě změnit Roman Tománek, nezměnil, nastal čas prodloužení.

Pětatřicet sekund před koncem nastavení trefil tyčku kladenský útočník Jan Hlaváč a realitou se staly nájezdy. Loskot za hosty proměnil, Bílek za Kladno ne. Dále Balaštík ne, Hlaváč ne, Vrbata ne a Kalla také ne. Rozhodl první nájezd Marka Loskota, který přitom v zápase vůbec nehrál.

Kladno - Mladá Boleslav 1:2 sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Dragoun (Hovorka) - 35. Balaštík (D. Výborný). 65. Loskot (nájezd) Rozhodčí: Homola, Kalivoda - Bejček. Charvát. Vyloučení: 5:5, navíc Dudáš (MB) 10 minut. Bez využití. Diváci: 2474.
Chábera - Kameš, Skrbek, D. Růžička, Toman, L. Procházka, Piskáček, Lepine - Hlaváč, Patera, Bílek - Hovorka, Dragoun, Kalla - Eberle, Knotek, Kuchler - Bicek, Melka, Kafka - Lukáč. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
J. Hübl - Baldwin, Čutta, Rýgl, Drábek, Dudáš, J. Jindra, Chaloupka - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Vrbata, Mikulík, Kotrla - Handlovský, Tománek, Bahenský - Jiránek, Lenc, Hrdel. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.

Reklama