Hlavní obsah

Sparta dokázala otočit duel v Českých Budějovicích a vyhrála 3:1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Sparty vyhráli v 7. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 3:1. Jihočeši sice vedli zásluhou trefy Lukáše Květoně ještě v úvodu třetí části, ale pak skóre otočili zkušení střelci Pražanů Petr Tenkrát, Michal Broš a Petr Ton.

Článek

Hned v úvodu se vylučovalo; sparťana Hanzlíka na trestné lavici vystřídal domácí Kolarz, ale dramatické okamžiky před oběma brankami přišly až později. Z hostujícího týmu byla nejúdernější Brošova řada s aktivně střílejícím Tenkrátem, která připravila budějovické obraně několik horkých chvilek. Nebezpečí pro Kovářovu klec představoval také křídelník čtvrté řady Tomáš Rachůnek.

Z domácích útočníků ohrožoval Pöpperleho v brance Sparty nejčastěji Květoň, do šance se dostal rovněž Martynek a tentýž hráč našel zadovkou mezi kruhy volného Kašpaříka, jehož střela však neprošla hradbou těl. Z trestu Broše ve 20. minutě uplynulo devět sekund, když Ptáček z pravého rohu poslal puk na branku a Květoň pohotovou tečí otevřel skóre.

Jihočeši byli při chuti a pouštěli se do útočení, i když hráli v úvodu druhé třetiny bez vyloučeného Martynka. Gól sice nedali, přesto se jim aktivita vyplatila poté, co Pöpperle zachraňoval situaci pádem pod nohy najíždějícího Šimánka a dostal dvouminutový trest. V polovině utkání nabruslil mezi kruhy Ivan Rachůnek, ale střelou švihem přes obránce Ptáčka nepřekvapil pozorného Kováře.

Hezkou akci vymyslel Mikeska, jenž se uvolnil u bočního mantinelu a křížným pasem našel Mikuše. Ten však výborně chytajícího Pöpperleho neprostřelil a stejně dopadl o chvíli později i Sailer. Vyznamenal se rovněž Kovář, který zlikvidoval jedovaté střely Tona, Ivana Rachůnka a Pacovského.

Vyrovnávací gól Sparty přišel jako blesk z čistého nebe. V nenápadné akci se dostal k puku Tenkrát, srovnal si ho na hokejce a švihem z pravého kruhu zavěsil pod horní spojovací tyčku. Pražané s pozměněnými útoky vytrvale útočili, střeleckou aktivitou hýřili především Pacovský a Ton.

V 52. minutě šli hosté do vedení zásluhou Broše, jenž převzal přihrávku od Ivana Rachůnka a forhendovou kličkou přelstil Kováře. Blízko k vyrovnání byla Mikeskova formace, ale závar před sparťanskou klecí skončil šťastně pro hosty. Minutu a půl před třetí sirénou odjel na střídačku Kovář, ale domácí v šesti hráčích inkasovali potřetí - do prázdné klece se trefil Ton a potvrdil výhru Pražanů.

HC Mountfield České Budějovice - HC Sparta Praha 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 20. L. Květoň (Ptáček, Kašpařík)- 45. Tenkrát (Bližňák, Ton), 52. Broš (I. Rachůnek, Pacovský), 60. Ton (Broš). Rozhodčí: Homola, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4632.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš, Vráblík - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, L. Květon - Kuchejda, Červený, R. Pšurný - Marek, Mikeska, Rousek (21. Sailer). Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Kučný, Jan Hanzlík, Kasík, Philipp, Veselý - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - Y. Treille, Foster, Lapšanský - Žálčík, Luňák, T. Rachůnek - Přibyl. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata: