Hlavní obsah

Brno vyhrálo v Ostravě po nájezdech, Vítkovice i pošesté bodovaly

OSTRAVA

Hokejisté Brna urvali v úterním 8. kole extraligy na ledě úřadujícího vicemistra Vítkovic vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí ještě deset minut před koncem prohrávali 0:2, mohutným finišem však zachránili alespoň bod a i v šestém utkání sezóny bodovali. Nájezdy rozhodl Leoš Čermák.

Článek

Předzápasové obavy Vítkovic se beze zbytku naplnily a na brněnskou defenzívu v čele s výborným Hovim nemohly 50 minut najít recept. Upracovaný hokej byl dlouho na šance skoupý. Už ve druhé minutě se sice z levého křídla nacpal před vítkovickou branku Jakub Svoboda, ale Málek jeho nájezd vytěsnil.

Domácí udávali takt, Kometa však strategické prostory kolem Hoviho pokryla. Tak se brněnská branka ocitla v ohrožení až při vítkovické přesilovce v 7. minutě a po Kudělkově bombě hosty zachránila tyč.

Ani závary před hostující brankou však Vítkovicím gól nepřinesly a tak se po ojedinělé akci prosadili v závěru první třetiny hosté. Nekrytý Dlouhý dostal mezi kruhy přesnou příhru od Čermáka a rychlou střelou bez přípravy skóroval.

Zato domácí střelci neměli den. I do druhé části vstoupily Vítkovice aktivněji, ale Hovi zlikvidoval pokus T. Káni i Svačiny a stával se stále výraznější postavou Komety. T. Káňa selhal zcela sám před finským gólmanem i v 33. minutě, po nebezpečném faulu Zohorny navíc letěl hlavou na mantinel, ale ani početní výhody domácím nešly.

Hosté byli mnohem efektivnější a dvougólový náskok jim zajistil znovu v závěru třetiny Kempný, jehož nahozený puk od modré čáry skončil až v síti za Málkem. Vítkovická ztráta mohli být rychle tříbranková, Hruška však v oslabení orazítkoval tyč.

I díky tomu mohli domácí v závěru rozpoutat poslední nápor. Živnou půdu našel v kontaktní trefě Kudělky, který v přesilovce v 50. minutě prostřelil Hoviho pravděpodobně s tečí brusle brněnského útočníka Hubáčka. Ostravané šli do rizika a už v 57. minutě sáhli k power play: 63 sekund před koncem pak jejich mohutný tlak vyústil ve vyrovnávací zásah Ujčíka.

Z osmi penaltových exekutorů se prosadil pouze Čermák a zajistil Brnu druhý bod.

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 2:3 po nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 50. Kudělka (Ujčík, Burger), 59. Ujčík (Burger) - 17. R. Dlouhý (L. Čermák, Erat), 37. Kempný (Holec), rozhodující nájezd L. Čermák. Rozhodčí: Blecha, Mikula - Bryška, J. Novák. Vyloučení: 2:6, navíc H. Zohorna (Brno) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4816.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Sloboda, Rehák, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Voráček - Ujčík, Burger, Szturc - Pohl, Húževka, T. Káňa - Svačina, Štefanka, J. Sýkora - Šedivý, Strapáč, J. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kempný, Bičánek, Kováčik, Malec - Pospíšil, R. Hruška, Hubáček - Erat, L. Čermák, R. Dlouhý - Jar. Svoboda, Holec, Jakub Svoboda - Jankovič, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: