Hlavní obsah

Mladoboleslavští otočili zápas v Pardubicích, rozhodl Balaštík

PARDUBICE

Hokejisté Mladé Boleslavi dokázali v 8. kole otočit průběh zápasu v Pardubicích a vyhráli 3:2. Středočeši prohrávali již 0:2, ale nakonec se radovali ze třetí výhry v soutěži za sebou. O jejich úspěchu rozhodl gól Jaroslava Balaštíka v přesilové hře v 60. minutě.

Článek

Domácí přitom nastupovali k utkání v roli favorita a na začátku ji i naplňovali. Už v první minutě se ujali vedení. Ve 27. vteřině zakončil rychlou kombinaci Koukalovy řady Starý.

Rychlý gól donutil Středočechy otevřít hru a naladil domácí k ofenzivě a v osmé minutě se prosadili podruhé. Střelu obránce Koláře tečoval před Hüblem jeho jmenovec z útoku. U obou pardubických gólů byla na ledě Výborného formace.

Zdánlivě jasné utkání srovnala 15. minuta. V ní se nejprve při přesilovce čtyř na tři trefil obránce Chaloupka, když Růžička měl zakrytý výhled a o 28 vteřin později Kotrla využil chybné rozehrávky pardubického Růžičky. Vyrovnávací gól povzbudil hostující tým, ale v 18. minutě měl střelec druhé pardubické branky vyloženou šanci, jenže koncovku nezvládl.

Ve druhé třetiny nevyužili domácí dvě přesilovky a také na začátku třetí části se dostali do slibných šancí, když hráli dvě přesilovky za sebou. Nedokázali je využít stejně jako hosté při vyloučení Benáka.

Třetí část patřila hostům, kteří si jednoduchými akcemi vytvářeli převahu, zatímco domácí se nepřesnými kombinacemi trápili a těžko se prosazovali proti houževnaté obraně Středočechů. V 58. minutě mohl zajistit domácím body Radil, ale Hübl si s jeho šancí poradil stejně jako na druhé straně na začátku poslední minuty Růžička s Tomasovou akcí.

Na začátku 60. minuty ale byl vyloučen domácí Benák a šest vteřin před koncem utkání Balaštík zajistil import tří bodů do města automobilů.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Starý (Koukal, Kolář I), 8. Kolář I (Kolář II) - 15. Chaloupka (D. Výborný), 15. Kotrla (J. Jindra, Vrbata). 60. Balaštík (D. Výborný, Tomas). Rozhodčí: Homola, Hrubý - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 6720.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal - Kolář I, Koukal, Starý - Somík, Elkins, Bartek - Sim, Kousal, Buchtele - Radil, T. Zohorna, Rákos. Trenéři: Hynek a Lubina.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Baldwin, Čutta, Rýgl, Chaloupka, Dudáš, J. Jindra, od 41. navíc Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Tomas - D. Vrbata, Mikulík, Kotrla - Tománek, Bahenský, Hrdel - Jiránek, Lenc, Loskot. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články