Hlavní obsah

Třinec rozhodl o výhře na ledě Litvínova hned v první třetině

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli v 8. kole extraligy s mistrovským Třincem 0:4. Oceláři o výhře v repríze čtvrtfinále minulé sezóny play-off rozhodli v závěru první třetiny, kdy v rozmezí čtyř minut vstřelili všechny své branky. Gólman Peter Hamerlík podruhé v sezóně udržel čisté konto.

Článek

V úvodu utkání byli aktivnější hosté, ale v první vážnější příležitosti se ocitl Kubát, který ale ani nadvakrát nedokázal Hamerlíka pokořit. Na druhé straně chybně rozehrál Volke, ale McGregor jeho hrubku potrestat nedokázal.

V 6. minutě zvolil Kubinčák prudkou střelu při nájezdu dvou útočníků proti jedinému obránci, ale jeho pokus Hamerlík s přehledem zlikvidoval. O minutu později měla Verva opět výhodu brejku dvou proti jednomu, tentokrát v oslabení ujela dvojice Hujsa, Jenáček ale ani oni s nerozhodným stavem nepohnuli.

Volkeho na druhé straně prověřil tvrdou ranou Cartelli, ale domácí brankář se štěstím jeho pokus vyrazil mimo svou svatyni. Poté si Severočeši zahráli 89 vteřin dlouho přesilovou hru 5 proti třem, ale v největší šanci trefil domácí kapitán Ručinský pouze tyčku a nastartoval tak třineckou kanonáda.

Nejprve v sedmnácté minutě se v pádu trefil faulovaný hostující bek Hrabal. O 65 vteřin později přihrál zpoza branky Peterek před Volkeho volnému Kohnovi a ten nikým nehlídaný zvýšil na 2:0. Za dalších 35 sekund domácí obrana opět v nedbalkách a Hrňa toho krásným gólem do šibenice využil. V poslední minutě prvního dějství ujel všem domácím hráčům expres Adamský a završil skvělou čtyřminutovku hostů čtvrtým gólem. Hostům nemuselo ani vadit, že jim rozhodčí zřejmě neuznali regulérní další gól.

Od druhé třetiny nastoupil do domácí branky Franěk a ihned v úvodu třetiny se musel vytáhnout proti šancím Peterka a Adamského, ale v těžkých situacích si poradil. Ve 37. minutě se řítil na Hamerlíka Jenáček, ale slovenský brankář čisté konto udržel. V závěru druhého dějství vypálil jedovatou střelu na hostujícího brankáře Gerhát, ale Hamerlík špičkou lapačky skvěle zakročil a vytáhl puk nad branku.

Ve třetí části se hosté již nikam nehnali a domácí tým už neměl sílu na zvrat nepříznivého utkání. V závěru duelu ještě odmítl pátý gól Ocelářů Adamský, když místo střely volil raději přihrávku a z dobré šance zbyl jen prach. Hosty to ale mrzet nemuselo, o jejich výhře nebyl pochyb.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:4, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Hrabal (Hrňa), 18. Kohn (Peterek), 19. Hrňa, 20. Adamský (Peterek). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindler - Bejček, Dřínovský. Vyloučení: 8:8. Bez využití. Diváci: 3254.
Litvínov: Volke (21. Franěk) - Pojkar, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Kousalík, Gula, Černošek - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Seman, Richter, Lojek, Davison, Cartelli, Hudec - Hrňa, D. Květoň, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Chovan - McGregor, Valčák, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: