Hlavní obsah

Budějovice pustily do hlediště diváky, zaplatí sto tisíc pokutu

Praha/České Budějovice

Do pořádného maléru se dostal hokejový klub Madeta Motor České Budějovice, který svérázným výkladem úpravy extraligového manuálu umožnil přítomnost 156 diváků v hledišti při pátečním domácím utkání s Třincem. Disciplinární komise za to Budějovicím vyměřila pokutu ve výši 100 000 Kč, klub se hodlá odvolat.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hokejisté Budějovic se radují z vítězství nad Třincem.

Článek

„Je to trest za porušení hokejových řádů a předpisů, protože 4. prosince přijaté závazné hygienicko-protiepidemické podmínky pro pořádání extraligových utkání výslovně uložily klubům povinnost zajistit, aby nebyli v hledišti přítomni diváci," vysvětlil šéf disciplinárky Viktor Ujčík.

Utkání se podle rozhodnutí ministerstva zdravotnictví může v rámci pilotního projektu účastnit nejvýše 300 osob, přičemž vedle aktérů utkání a pořadatelů ti další smí přijít pouze pod podmínkou, že jde o dlouhodobé partnery klubu, kteří se před vstupem na zimní stadion prokáží negativním testem na koronavirus a budou se pohybovat v oddělených prostorech s kapacitou nejvýše deset osob. „Tyto podmínky ale nebyly pořádajícím klubem dodrženy, což dokládají i videozáběry do hlediště," doplnil Ujčík.

Pořádně naštvaný byl i šéf svazu Tomáš Král. „Český hokej nemá pravomoc rozhodovat, zda a za jakých opatření je možné sehrát utkání. S úřady o tom vedeme každodenní jednání, pro kluby se snažíme domluvit co nejlepší podmínky a i díky těmto jednáním se u nás na rozdíl od některých jiných zemí hokej hraje," uvedl Král.

„Přístup Českých Budějovic ale naše úsilí jednoznačně poškozuje. Pokud by se podobně zachovaly i jiné kluby, které by platná nařízení porušovaly nebo obcházely, obávám se, že na hokej bychom museli na nějaký čas znovu zapomenout," naznačil šéf svazu.

Reklama

Související témata: