Hlavní obsah

Mám hořkosladký pocit, komentoval gólman Kantor svou premiéru

LIBEREC

Těžký debut v extralize prožil hokejový gólman Pavel Kantor. Do českobudějovické branky se postavil po první třetině zápasu v Liberci ve chvíli, kdy Jihočeši prohrávali 0:3. Několika výbornými zákroky svůj celek podržel, jenže pár minut před koncem inkasoval a tím usnadnil domácím, aby dokráčeli k vítězství 4:2.

Článek

„Po dvou třetinách jsme si řekli, že takhle dál s Libercem hrát nemůžeme. Skončilo by to fiaskem. Kluci v poli k tomu přistoupili jinak a dokázali snížit na rozdíl jediného gólu. Ale pak jsem udělal chybu,“ líčil Kantor.

„Chtěl jsem zastavit kotouč za brankou a všiml jsem si, jak na mě můj obránce volá. Jak jsme si potom vysvětlili, on říkal „Nech“, jenže já jsem slyšel „Posuň“, a dopadlo to gólem. Tahle situace se odrazila na skóre, protože pro Tomáše Vaka nebylo problémem poslat puk do prázdné branky,“ popisoval dvacetiletý gólman.

Mrzelo ho, že Budějovičtí neuhráli lepší výsledek. „Bylo by dobré, kdybychom získali aspoň bod. Bohužel kiksy se stávají a ten v Liberci přišel zrovna v nevhodný čas. Jestli to byl rozhodující moment, to si netroufám říci. Na spekulace je pozdě. Mám takový hořkosladký pocit ze svojí premiéry. Až do té chyby bylo všechno v pořádku, pak jsem to pokazil,“ ohlížel se Kantor.

Minulý rok strávil v budějovické juniorce, nyní je členem áčka. „Loni náš gólman Jakub Kovář vytvořil rekord, co se týče odchytaných minut v extralize. I teď je jedničkou. Budu rád za každý start, ale je to na trenérech. Beru to tak, že jsem dvojkou a mám Kovářovi krýt záda.  Pořád pomáhám juniorům. V létě jsem odchytal dvě nebo tři utkání v přípravě za áčko, v Liberci to byl opravdu první ostrý zápas,“ dodal gólman.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice