Hlavní obsah

Budějovice dál řeší angažmá Kotalíka, souhlas Buffala ještě nemá

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejový útočník Aleš Kotalík by se již v pátek mohl představit v extralize v dresu Českých Budějovic. Dvaatřicetiletý hráč, který se neprosadil do kádru Buffala v zámořské NHL, s jihočeským týmem od pondělí trénuje a zástupci klubu se snaží dohodnout s vedením Sabres na podmínkách jeho startu v české nejvyšší soutěži.

Článek

Představitelé HC Mountfield ale zároveň počítají i s tím, že by se všechny formality před pátečním zápasem 9. kola proti Vítkovicím nemusely stihnout vyřídit.

"Od pondělí se to moc neposunulo. Stále čekáme, jak to dopadne, a jsme už trošku netrpěliví," přiznal sportovní manažer Josef Zajíc ČTK.

Bronzový medailista z olympiády v Turíně 2006 se s českobudějovickým klubem na podmínkách spolupráce dohodl, ale Buffalo ještě svůj souhlas pod dohodu nepřipojilo.

Kotalík se rozhodl vrátit do Evropy poté, co jej Buffalo poslalo na farmu do AHL. Zkušený útočník se totiž i s ohledem na platový rozpočet týmu neprosadil v kempu do základního kádru. Se Sabres má ale uzavřenou platnou smlouvu na nadcházející sezonu s platem tři miliony dolarů.

Dohodu Českých Budějovic a Buffala komplikuje i skutečnost, že americký tým se připravuje na start NHL v Evropě. "Je tam ale iks miliard komplikací," uvedl Zajíc s nadsázkou. "Kdyby ta podepsaná dohoda přišla, tak bychom to stihli," řekl.

Rodák z Jindřichova Hradce Kotalík, který v roce 2009 startoval na mistrovství světa, do extraligy naposledy zasáhl v době výluky NHL v sezoně 2004/05. Tehdy hrál za Liberec, neboť České Budějovice působily v první lize. V jihočeském dresu se představil naposledy před deseti lety.

Reklama

Související témata: