Hlavní obsah

Hokejový bitkař Kočí by mohl zakotvit v pražské Spartě

PRAHA

Novou posilou hokejistů pražské Sparty by se mohl stát bitkař David Kočí, který zatím neobdržel příhodnou nabídku v NHL a zvažuje další možnosti. V tuzemsku je hráčem Sparty, a pokud nedojde k zásadnímu zvratu, měl by v sobotu přiletět do Prahy.

Foto: Mark Leffingwell, Reuters

David Kočí v dresu Colorada v bitce s Brianem McGrattanem z Calgary

Článek

"Bavil jsem se o jeho situaci s Michalem Sivkem, který ho zastupuje. Dohodli jsme se, že David s námi po příletu začne trénovat. Dorazit by měl v sobotu, pokud nedojde ke změně, hned poté se k nám připojí," řekl serveru hokej.cz sportovní manažer a hlavní kouč Josef Jandač. Než hráči nabídne případné angažmá, chce Kočího vidět na ledě.

"Uvidíme Kočího v trénincích, určitě se s ním a jeho agentem budeme bavit o představách obou stran. V tuto chvíli to nemá cenu víc řešit, ale máme určité problémy s obránci, David by nám mohl pomoci. V jeho případě proběhne adaptace na širší kluziště, na jiný herní styl, jsou tam určitá úskalí. Na druhou stranu se jedná o zkušeného hokejistu," uvedl Jandač.

Nastínil tak, kde by pro univerzála schopného nastupovat v obraně i na křídle, našel uplatnění. Třicetiletý Kočí, který v NHL hájil barvy Chicaga, Tampy Bay, St. Louis a Colorada, se nevešel do prvního týmu Winnipegu, kam si ho vedení klubu pozvalo do přípravného kempu. Na kontě má ve slavné soutěži dosud čtyři body za tři branky a nahrávku ve 142 zápasech, navíc také 461 trestných minut.

Reklama

Související témata: