Hlavní obsah

Litvínov udolal Vary v prodloužení, Liberec zničil Kladno a je v čele tabulky

PRAHA

V úterý se fanoušci hokeje dočkali tří zápasů z třech různých kol Tipsport extraligy. V dohrávce prvního kola Litvínov hostil poslední Karlovy Vary a vítězstvím 4:3 v prodloužení ukončil černou sérii pěti porážek v řadě. V dohrávce šestého kola porazila pražská Sparta Vítkovice 4:2 a v předehrávce kola dvanáctého Liberec rozstřílel Kladno 6:0, což Bílé Tygry vyneslo do čela tabulky.

Článek

Dva trápící se celky se potkaly v Litvínově, kam dorazily Karlovy Vary. Domácí ve druhé třetině otočili nepříznivé skóre, ale Kumstát hned na začátku třetí části vyrovnal na 3:3. Pak zářil brankář hostí Závorka, jenž nenechal skórovat Hujsu ani Hübla, na druhé straně zase Zucker netrefil odkrytou branku. V prodloužení tak ukončil sérii pěti porážek Litvínova Ručinský.

Sparta po vlažném začátku nabírá dech, z posledních šesti utkání si připsala pátou výhru, tentokrát doma proti Vítkovicím. Domácí si drželi dvoubrankový náskok, na konci druhé třetiny zdramatizoval zápas svým druhým gólem Burger. V dalším průběhu už se ale prosadil jen Francouz ve službách Sparty Yorick Treille.

Kladno dorazilo do Liberce bez lídra obrany Skrbka, který odešel do Finska a defenzíva hostů připomínala děravý ementál. Už po polovině zápasu vedli Bílí Tygři 4:0 a brankáře Kladna Cháberu střídal Cikánek. Ani ten ale liberecký brankostroj nezastavil, Kladno vyhrálo pod Ještědem naposledy před více než třemi lety.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 1. kola
Litvínov - Karlovy Vary 4:3 v prodlouženíon-line
Branky: 34. a 62. Ručinský, 37. Hübl, 37. Hanzl - 30. Zucker, 39. Nosek, 41. Kumstát.
Dohrávka 6. kola
Sparta - Vítkovice 4:2on-line
Branky: 8. Lapšanský, 18. Pacovský, 30. Ton, 48. Y. Treille - 25. a 40. Burger
Předehrávka 12. kola
Liberec - Kladno 6:0on-line
Branky: 19. a 26. Nedvěd, 9. Bárta, 31. Vak, 32. Krejčík, 55. Klimenta.

Reklama