Hlavní obsah

Liberec si zastřílel i v Litvínově, Kometa nasázela Slavii devět branek

PRAHA

Páteční 11. kolo hokejové Tipsport extraligy nabídl souboj dvou mistrovských týmů z posledních dvou sezón a Třinec na vlastním ledě porazil Pardubice 3:2. Dostihy v čele tabulky nedopustil Liberec, který udržel vedení po jasné výhře 6:3 v Litvínově. O bod zpět zůstávají Plzeň a Zlín. Celkem čtrnáct branek padlo v zápase Slavie proti Brnu, který bojkotovali fanoušci hostující Komety.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Liberce oslavují gól

Článek

Třinec zatím nemůže nalézt loňskou pohodu, na domácím ledě se povedlo dovést do vítězného konce jen tři zápasy z šesti. V pátek proti Pardubicím se však Ocelářům dařilo hned od začátku, když už po jedenácti minutách vedli o dvě branky. A když na snižující branku Starého už po necelé minutě odpověděl třetím gólem Havel, Třinec slavil výhru.

Zlín se po výhře nad Vítkovicemi udržel v nejužší špici tabulky, ale ke třem bodům vedla trnitá cesta. Domácí marně hledali recept na brankáře Málka, až na začátku třetí třetiny dokázal vyrovnat Důras. Vítkovice šly ještě jednou do vedení, šest minut před koncem na gól Burgera odpověděl Ondráček. Když už to vypadalo, že si hosté odvezou alespoň bod, vstřelil vítězný gól zápasu minutu před koncem Tomáš Sýkora.

Stejně bodů jako Zlín má i druhá Plzeň a to přestože se v Kladně musela znovu obejít bez obránců Kaberleho a Frola a nejproduktivnějšího hráče loňské sezóny Vlasáka. Alespoň se uzdravil brankář Svoboda, který v Kladně pustil za svá záda jen dva góly. Hosté ale měli celý zápas herně navrch a nakonec slavili vítězství 3:2.

Liberec si zastřílel i v Litvínově

Litvínov si v úterý zkomplikoval zápas s Karlovými Vary, když ztratil vedení 3:1, ale nakonec se radoval v prodloužení. Tentokrát připravil svým fanouškům ještě horší představení, s Libercem prohrával po první třetině už 0:4. Do zápasu se vrátil až v poslední části a to už bylo příliš pozdě. Bílí Tygři si tak po jasné výhře nad Kladnem zastříleli i v dalším zápase a udrželi se v čele soutěže.

České Budějovice odčinily tři po sobě jdoucí porážky dvěma zápasy, v nichž naplno bodovaly. A očekávalo se to samé i proti posledním Karlovým Varům. Nakonec ale Mountfield zachraňoval zápas až čtyři minuty před koncem, kdy na 3:3 vyrovnával svým druhým gólem Lukáš Květoň. V samostatných nájezdech pak udělal radost jihočeským fanouškům navrátilec z NHL Aleš Kotalík.

Brankové hody na Slavii sledovali fanoušci Komety doma

Zápasy Slavie s Brnem patřily v minulé sezóně k nejnavštěvovanějším domácím kláním Pražanů, přičemž souboj z konce listopadu vidělo 12 251 diváků. Tentokrát ale zápas vidělo jen pět tisíc lidí, fanoušci Komety totiž zápas bojkotovali kvůli navýšení ceny vstupného. Místo toho sledovali přímý přenos v brněnské Kajot Areně.

A viděli vskutku parádní představení svých hokejistů. Slavia se sice dostala už v první minutě do vedení, ale hosté už po první třetině vedli 3:1 a odstartovali brankovou přestřelku. Ve druhé třetině viděli fanoušci v pražské O2 Areně hned pět branek, Kometa nakonec zápas vyhrála vysoko 9:5. Nejvíce se paradoxně dařilo hráčům, kteří před rokem oblékali dres Slavie - Pospíšil vstřelil dva góly a na další přihrál, Holec si připsal gól a dvě asistence.

Hokejová Tipsport extraliga - 11. kolo:
Třinec - Pardubice 3:2on-line
Branky: 7. Hrabal, 11. Adamský, 25. Havel - 24. Starý, 56. Zohorna
Č. Budějovice - Karlovy Vary 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 4. a 56. L. Květoň, 13. Červený, rozh. nájezd Kotalík - 16. a 43. Dej, 10. Pech.
Zlín - Vítkovice 4:2on-line
Branky: 45. Důras, 54. Ondráček, 59. Sýkora, 60. Köhler - 35. J. Káňa, 50. Burger.
Kladno - Plzeň 2:3on-line
Branky: 19. Hlaváč, 50. Toman - 10. Pitule, 24. Duda, 46. Kovář.
Litvínov - Liberec 3:6on-line
Branky: 44. Hujsa, 56. Brejčák, 58. Frolík - 2. a 34. Dušek, 8. Špaček, 12. Klimenta, 19. Derner, 54. Nedvěd.
Slavia Praha - Brno 5:9on-line
Branky: 31. a 41. Kůrka, 22. a 56. Hertl, 1. Svoboda - 32. a 38. Pospíšil, 2. Holec, 13. Dlouhý, 17. Podkonický, 27. Zohorna, 42. Jar. Svoboda, 44. Kováčik, 59. Čermák.
Předehráno: Mladá Boleslav - Sparta 1:2sn

Reklama