Hlavní obsah

Zápas jsem bral osobně, přiznal brněnský Holec, hráč, který odešel z Edenu

Dokonalá odplata. V minulé sezóně oblékal dres Slavie, pak se ale nezdařila dohoda o smlouvě a třiadvacetiletý hokejista Miroslav Holec odešel z Edenu. A ráj našel v Brně. Aspoň pro pátek to platilo se vším všudy. Kometa porazila slávisty 9:5 a mladý útočník vstřelil jeden gól, na dva přihrál. Takhle si souboj představoval. „Určitě! Ještě tam toho mohlo padnout víc, ale dopadlo to výborně,“ usmíval se Holec.

Foto: HC Slavia

Miroslav Holec, bývalý útočník pražské Slavie

Článek

Těší taková výhra o to víc, že byla proti Slavii? No jasně, já jsem se sem těšil jako malý kluk (úsměv). Nic víc k tomu asi nedodám. Chtěl jsem tady dát nějaký gól a hlavně jsem toužil vyhrát.

Bral jste utkání osobně? Ano, bral. Moc to nechci komentovat, protože to se nedělá, nechám si to pro sebe. Ale prostě jsem moc rád a šťastný.

Kometa vstřelila devět gólů, byl to váš nejlepší zápas v sezóně? Určitě, už to začalo první třetinou, kdy jsme vedli 3:1, což se nám stávalo hrozně málo. Hlavně doma. Už minule proti Budějovicím jsme hráli dobře, akorát nám to tam nepadalo, teď jsme hráli stejně, ale góly padly.

Před tímto zápasem jste v devíti utkáních vstřelili jen dvacet gólů, teď v jednom devět, může jít o zlom? Nevím, jestli zlom, ale určitě je to velké povzbuzení. A jestli budeme pokračovat v těchto výkonech, ty góly nám tam padat budou. Ale musíme makat a nesmíme jich tolik dostávat.

Do Prahy přijelo asi 2500 fanoušků Brna, hovořilo se o bojkotu kvůli cenám vstupenek. Co říkáte takové návštěvě? Myslel jsem si, že jich přijede asi tolik. A to zdražení? Já se lidem nedivím, protože dát za lístek 350 korun, když jsou sami, navíc k tomu ještě nějaké jídlo si koupit, to je hodně. Nedivím se jim.

Nemrzí vás, že jich nedorazilo více, loni jich přijelo dvakrát tolik? Oni byli u nás v aréně v Brně a byli spokojení. A kdo nebyl, byl stejně doma u televize. Takže to viděl.

Málem jste Slavii dali desítku, moc nechybělo, že? Jo, to jsme chtěli, když už jsme byli tak blízko. Já jsem mu říkal (Zohornovi), že to měl dát mezi nohy. On to chtěl potáhnout dál, ale pak už to nezvednul.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec