Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 2:6Sparta poprvé v sezoně porazila Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Horák 0 : 1
9. Kodýtek 1 : 1
13. Říčka 1 : 2
32. Rousek 1 : 3
34. Čerešňák 2 : 3
42. Buchtele 2 : 4
53. Řepík 2 : 5
58. Pech 2 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty Praha zvítězili v duelu 27. kola na ledě Plzně 6:2 a ve čtvrtém vystoupení po sobě neztratili ani bod. Na úvodní rychlou branku Pražanů sice domácí dokázali odpovědět, ale ještě do první přestávky šla Sparta znovu do vedení a přes plzeňský odpor ho i díky šesti různým střelcům už nepustila. Gól a asistenci v barvách Sparty zaznamenali Michal Řepík a Lukáš Rousek, dvě přihrávky si zapsali Adam Polášek s Davidem Tomáškem. Plzeňští naopak prohráli podruhé v řadě doma.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adam Polášek ze Sparty, Matyáš Kantner z Plzně a Jan Piskáček ze Sparty.

Článek

"Teď se nám daří. Odehráli jsme zápas dobře, byli jsme nachystaní. Dali jsme góly z přesilovek a navázali na předchozí vítězná utkání, když jsme také dokázali dát dost gólů," prohlásil útočník Robert Říčka, jenž připomněl i neúspěšnou šňůru Pražanů proti Plzni. Sparta totiž porazila Indiány za tři body po dlouhých čtyřech letech. "Přiznám se, že jsme o neúspěšné sérii s Plzní věděli. Chtěli jsme to konečně zlomit a jsme rádi, že se to povedlo," dodal střelec druhé branky Pražanů.

Dobře bruslícím hostům vyšel vstup do utkání a již ve čtvrté minutě doklepnul do sítě zblokovanou střelu Sobotky z otočky Horák. Další pokusy sparťanů postrádaly přesnost a v deváté minutě udeřilo na druhé straně, když po Vráblíkově nahození vyrovnal šikovnou tečí na 1:1 Kodýtek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu v utkání 27. kola extraligy proti Plzni.

Rychle odpovědět mohl Dvořáček, nikým nekrytý však nedokázal zblízka přehodit pravý beton gólmana Frodla. Ve 13. minutě se už hosté radovali, když vyloučení Roba potrestal přesnou ranou z pravého kruhu Říčka. Poté se směrem dopředu začali tlačit domácí, největší šanci Eberleho ale zlikvidoval gólman Machovský a přesilovka se Indiánům nepovedla.

"Přesilovkami si pomůžeme, to nás drží nad vodou, i když se nám herně třeba někdy tolik nedaří. Pořád se je snažíme cvičit a zdokonalovat. Jsme rádi, že máme takové dobré procento využití, snad to budeme držet i dál," pochvaloval si dobrou hru speciální přesilovkové formace Říčka.

Po pauze hosté spoléhali na dobrou defenzivu a opticky aktivnější domácí si nevypracovali žádnou gólovou příležitost. Naopak po polovině utkání poslal Polášek dlouho přihrávku na rozjetého Rouska a ten tváří v tvář prostřelil Frodla. Vzápětí Machovský chytil bombu Suchého, ale ve 34. minutě při vyloučení Piskáčka snížil na 2:3 ranou z voleje od modré čáry Čerešňák. Hra se následně otevřela. Sobotka po rychlém brejku z mezikruží nemířil přesně a před koncem druhé třetiny zblízka neuspěl Suchý.

"Hráli jsme někdy moc komplikovaně a udělali příliš malých chyb, to rozhodlo. Sparťané mají zkušený mančaft, což se potvrdilo. Udělali méně chyb než my. Dokázali využít šance a měli tento zápas navrch. Porážku bych nepřipisoval ubývající síle. Soupeř si poradil ve většině situací lépe než my," řekl k druhé domácí porážce Indiánů po sobě obránce Peter Čerešňák.

Klid Pražanům zajistila ve 42. minutě akce Tomáška, po jehož přihrávce se trefil na 4:2 z pravého kruhu Buchtele. Indiány srážela nedisciplinovanost. Hosté sice nejprve nevyužili minutovou dvojnásobnou početní výhodu, v 53. minutě už ale trest Čerešňáka potrestal po krásné kombinaci mezi Poláškem a Sobotkou z prostoru mezi kruhy kapitán Řepík. Rozjetí hosté nakonec zvítězili vysoko 6:2, když se v 58. minutě prosadil po individuálním průniku ještě Pech.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 9. Kodýtek (Vráblík, P. Straka), 34. Čerešňák (Kracík, Gulaš) - 4. R. Horák (Sobotka, Řepík), 13. Říčka (Rousek, Košťálek), 32. Rousek (Polášek, Tomášek), 42. Buchtele (Tomášek), 53. Řepík (Sobotka, Polášek), 58. Pech (Zikmund). Rozhodčí: Šír, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Bez diváků.
Sestavy:
Plzeň: Frodl - L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička, V. Lang - Gulaš, Kracík, F. Suchý - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kantner, Rob, Pour - Šuhaj, Stach, Malát. Trenér: Čihák.
Sparta Praha: Machovský - M. Jandus, Němeček, Košťálek, Polášek, Kalina, Tomáš Dvořák, Piskáček - Řepík, R. Horák, Sobotka - Rousek, Tomášek, Buchtele - Šmerha, Pech, Říčka - Dvořáček, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: