Hlavní obsah

Ručinský musí Nedvědovi koupit pivo. Snad prohru skousne, směje se liberecký kapitán

Osm gólů a stejný počet asistencí. Tahle bilance dovedla libereckého hokejového útočníka Petra Nedvěda do čela kanadského bodování extraligy. I díky jeho osobní statistice figurují Bílé Tygři na prvním místě tabulky, takže pod Ještědem může panovat hned dvojnásobná spokojenost. Nedvěd řídil libereckou cestu i za vítězstvím 6:3 v Litvínově. Návdavkem k tomu vyhrál nad soupeřem a velkým kamarádem Martinem Ručinským pivo...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Petr Nedvěd se raduje z gólu.

Článek

Po první třetině jste vedli 4:0. Věřili jste v té chvíli, že už je takříkajíc hotovo?

To zase ne. Zápas se hraje minimálně na šedesát minut a už jsme viděli utkání, která se nečekaně otočila. Ale samozřejmě jsme si uvědomovali, že pro soupeře bude hodně těžké s vývojem něco udělat, byť na to měl dvě třetiny. Myslím, že jsme nic nepodcenili, i když ke konci jsme inkasovali. Možná i vinou vyloučení. Naštěstí šlo jen o kosmetickou úpravu výsledku.

Co pro vás výhra venku znamená?

Potvrdili jsme tři předešlá vítězství z domácího ledu v řadě. A další body z Litvínova nás nabudí i pro nadcházející dva starty u soupeřů.

V Litvínově jste nastoupil proti svému kamarádovi Martinu Ručinskému. Jak to berete?

Trávíme spolu hodně času mimo hokej. Martin asi velkou radost z tohoto vzájemného zápasu mít nebude, ale věřím, že prohru skousne. Zahráli jsme si o pivo (úsměv).

Čekal jste, že byste mohl být v této fázi soutěže na špici kanadského bodování?

Přiznám se, že ne. Začátek byl docela rozpačitý. Vždyť v jednom z prvních kol jsme doma prohráli s Vítkovicemi 0:6. Ale rychle jsme se zvedli. Více než moje čísla mě těší herní projev celého mužstva. Ten je asi nejlepší za posledních pár let. Tím jsem příjemně překvapený. Hrajeme dobře útočně, ale máme i vynikající brankáře Pince a Vošvrdu.

Jak tedy hodnotíte dosavadní bilanci Liberce?

Jsme rádi, že nám to vychází. Pokud dobře počítám, tak jsme vyhráli sedm z posledních osmi zápasů. A to už je porce, na které se dá stavět. Přitom v kádru je i docela dost mladých hráčů. Ti každým dalším úspěšným výsledkem získávají sebedůvěru.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice