Hlavní obsah

Bílí Tygři chtějí zůstat nahoře. Ale musíme ještě hodně pracovat, tvrdí Kalous

LIBEREC

Třebaže hokejisté Liberce měli v neděli zápasové volno, udrželi se i přes víkend na čele tabulky extraligy. V ní zatím Bílí Tygři nasbírali dvaadvacet bodů, z toho plnou polovinu v posledních čtyřech vystoupeních. „Vyhráli jsme čtyřikrát po sobě, což při vyrovnanosti soutěže není častý jev,“ říká trenér Jiří Kalous.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký kouč Jiří Kalous na střídačce Bílých tygrů

Článek

Tým táhne kapitán Petr Nedvěd s osmi góly a stejným počtem asistencí. „Jeho výkony mluví samy za sebe. Ale naše hra nestojí jen na něm, i když je jasným lídrem. Čím více hráčů se bude prosazovat, tím lépe pro nás. Minule v Litvínově se hned dvakrát trefil Antonín Dušek, který prolomil čekání na gól. Přitom i předtím se dostával do šancí,“ rozebírá kouč.

První místo v tabulce nepřeceňuje. „V současné době to ještě nic neznamená. Máme sice v herním projevu momenty, se kterým jsem spokojen, ale najdou se i rezervy. Jestliže se chceme pohybovat nahoře až do konce základní části, musíme ještě hodně pracovat a minimalizovat výpadky, které asi přijdou na každý tým,“ uvažuje Kalous.

Liberečtí mají před sebou zápasy v Plzni a Třinci. Tedy na ledě jednoho z letošních favoritů a poté na půdě obhájce titulu. „V Plzni půjde v úterý o přímý souboj o první místo. A Třinec jde výkonnostně nahoru. Ale nerozlišujeme zápasy proti těžkým a teoreticky přijatelnějším soupeřům. Ke všem utkáním se snažíme přistupovat stejně s cílem uspět,“ dodává liberecký trenér.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články