Hlavní obsah

Tohle nepamatuji, kroutil Ton hlavou nad bezbrankovou remízou v derby

PRAHA

Po šedesáti minutách nula v kolonce branek, gólu se diváci v pražském derby mezi Slavií a Spartou nedočkali ani v prodloužení. Až v samostatných nájezdech bylo střelecké trápení prolomeno. Petr Ton poslal svým tradičním blafákem do bekhendu hosty do vedení, jenže sešívaní nakonec výhru na svou stranu strhli. „Nepamatuji si, že bychom tu někdy v derby hráli 0:0,“ kroutil Ton nad neobvyklým výsledkem hlavou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Sparťan Petr Ton.

Článek
Fotogalerie

Sparta tak prohloubila své trápení na ledě městského rivala, v aréně ve Vysočanech prohrála už posedmé v řadě. „Ten bláznivej zápas si dobře pamatuju. Bylo to v roce 2008, vyhráli jsme tu 7:5. Takový zápas bych si tady ještě rád někdy zahrál,“ prohlásil Ton.

To v úterý zažil další bláznivý zápas. Jenže zatímco před třemi lety diváci viděli 12 branek, nyní se v základní hrací době ani prodloužení nedočkali žádné. „Tohle fakt nepamatuji. Bylo to hodně odbráněné, navíc Slavia byla posledních sedm minut lepší, takže jsme byli nakonec rádi i za tu remízu. V nájezdech se k nim pak přiklonilo štěstí,“ bilancoval Ton.

„Ani bych neřekl, že to bylo dané nervozitou, ale spíš velkou vůlí obou týmů nedostat gól. Šance nebyly proměněny z přemíry snahy. A navíc výsledek ovlivnil fakt, že Slavia naposledy doma utrpěla debakl s Brnem a my zase měli v hlavě naši sérii proher tady. Proto se hrálo na jistotu,“ vysvětloval Ton, proč tentokrát pozorné obrany dominovaly nad ofenzivní smrští.

Právě Ton byl jediným úspěšným střelcem v derby, narozdíl od Broše s Přibylem svůj nájezd proměnil. Kvůli prohře si ale branku do statistik nezapíše. „Samozřejmě mě těší, že mi to tam v nájezdech padá. Je to dané tím, že když dáte dva předchozí nájezdy, tak si víc věříte,“ připomíná své proměněné nájezdy proti Třinci a Mladé Boleslavi.

Sparta se v případě tříbodové výhry na Slavii ve Vysočanech mohla vyhoupnout do čela extraligy, kvůli tomuto faktu ale nezdar Tona vůbec nemrzí. „ Není důležité, že nejsme první teď, hlavní je pohybovat se kolem špičky na konci základní části. Celkem se nám první čtvrtina povedla a já doufám, že dobrý výkony budeme předvádět i dál,“ přeje si Ton.

Reklama

Související témata: