Hlavní obsah

Sváteční střelec Dvořák plní sázku

Vladimír KolářPrávo

Hokejový útočník Michal Dvořák bývá terčem vtípků plzeňských spoluhráčů za to, že nedává branky. Od včerejška bude mít nějakou dobu klid. Sváteční střelec vstřelil dvě ze tří, jimiž Plzeň vyhrála ve Vítkovicích a posunula se na třetí místo v tabulce.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Michal Dvořák z Plzně (vpravo) střílí gól do vítkovické sítě.

Článek

„Často slyším, jak se do něj kluci trefují. Prý dává dva góly za sezónu: jednoho na Vánoce a druhého na Silvestra,“ prozradil s úsměvem kouč Marian Jelínek a pokračoval: „Michal se vsadil, že v této sezóně dá nejméně dvanáct gólů. Střelbu začal individuálně trénovat, maká na sobě a týmu tím velice prospívá.“

Zatímco v minulé sezóně vstřelil Dvořák jen jedinou branku, včerejší trefy ve Vítkovicích už byly jeho třetí a čtvrtou v rozehrané sezóně. Obě jako přes kopírák. Dostal přihrávku zpoza branky a střílel do poloodkryté klece. „Moje zásluha na gólech byla minimální, akorát jsem nastavil hokejku. Vypracovali je Johnson s Pitulem, jim patří sláva,“ předvedl skromnost.

Plzeň ve Vítkovicích výborně bránila. „Minule na Spartě jsme hráli bídně. Rozebrali jsme to a poučili se. Řekli jsme si, že na velkém vítkovickém hřišti nebudeme lítat, ale spíše se zatáhneme a všichni budeme zodpovědní,“ vykládal Dvořák.

Brankář Adam Svoboda udržel své první čisté konto v sezóně a za defenzívu spoluhráče chválil. „Viděl jsem všechny puky už od modré čáry, a to i když jsme hráli oslabení ve třech. To se to chytalo!“ Pomohlo mu to k rekordu. Včera dosáhl na 202. vítězství v základní části. Tolik se jinému gólmanovi ještě nepovedlo.

Reklama

Související témata: