Hlavní obsah

Bod je málo, řekl po porážce se Spartou plzeňský Duda

PLZEŇ

Hokejisté Plzně si až necelé dvě minuty před koncem normální hrací doby vynutili gólem Martina Straky prodloužení v dohrávaném zápase 1. kola extraligy proti Spartě. Přesto byl útočník Radek Duda, autor jednoho z gólů Indiánů, po utkání zklamaný.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda v plzeňském dresu

Článek

"Do utkání jsme šli s cílem ho vyhrát. Pro mě osobně je jeden bod málo. Je to pro nás ztráta," řekl Duda novinářům po zápase.

Důvodů, proč se Plzni doma nepodařilo vyhrát, bylo podle něj hned několik. "Za stavu 3:2 pro Spartu ve druhé třetině jsme se měli po snižovacím gólu víc snažit. Měli jsme tam do toho dat víc a myslím si, že bychom to otočili. Hokejový bůh nás za to potom ztrestal tím, že jsme nevyužili dvouminutovou přesilovku pět na tři," podotkl.

Západočechům k výhře nepomohla ani série přesilových her. Sparťané dostali 11 nižších trestů. Plzeň ale v početní výhodě vstřelila jen dvě branky. "Chybí nám střelba. Stačí si párkrát vyměnit puk a kvalitně vystřelit. Když se tyhle zásadní podmínky splní, tak se přesilovky dají využívat," uvedl jedenatřicetiletý hráč.

Duda: Sparta je favoritem ligy

Sparta v létě kompletně přebudovala kádr a po pomalejším rozjezdu pravidelně boduje. Už devětkrát za sebou Pražané neprohráli v normální hrací době a i díky tomu jsou čtvrtí. "Pro mě je Sparta jedním z favoritů ligy. Pokud ale chceme pomýšlet na nejvyšší příčky, tak musíme podobná utkání vyhrávat," řekl Duda.

Vyhlášený "potížista" se v zápase několikrát dostal do křížku i s obráncem Sparty a bitkařem z NHL Davidem Kočím. Hned v druhé minutě jej urostlý soupeř tvrdě atakoval, Duda mu to poté vrátil v závěru zápasu čistým "hitem".

"Hned ve druhé minutě mi dal pořádný wake up. Aspoň jsme se s ním rychle seznámil," smál se Duda. Uznal, že angažování Kočího Spartě hodně pomáhá. "Je to velký hráč a tím, že přišel zpět ze zámoří, Spartu obrovsky posílil. Na druhou stranu to mají velcí kluci u nás v lize těžké. Rozhodčí jim to pískají tak nějak divně," uvedl Duda.

Kočí dostal v zápase dva dvouminutové tresty, podle Dudy měl být ale jeho faul na Nicka Johnsona potrestaný vyšším trestem. "Jeho zákrok u mantinelu nebyl jen na dvě minuty, ale pět minut a do konce. Nick měl štěstí, že se mu nic nestalo," dodal Duda.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín