Hlavní obsah

Jakub Svoboda rychlým hattrickem zničil Plzeň

Brněnská Kometa ukončila třízápasovou šňůru porážek, když rozstřílela Plzeň na jejím ledě 6:1. "Jeli jsme sem pro tři body. Nechtěli jsme už dál prohrávat. A jsme moc rádi, že jsme konečně uspěli," prohlásil bezprostředně po dnešním souboji Jakub Svoboda.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Komety Brno

Článek

"Věděli jsme, že Plzeň hrála v posledních dnech dva docela těžké zápasy, a proto jsme jim chtěli hrát od začátku hodně do těla. Věřili jsme, že fyzicky nevydrží celý zápas, což se potvrdilo," poodhalilo jednadvacetileté levé křídlo brněnskou taktiku.

Mladý útočník se postaral o polovinu branek Jihomoravanů. Svůj hattrick dokonce vměstnal do necelých pěti minut ve druhé třetině a definitivně zlomil odpor domácí Plzně. "Hattrick je pro mě velký úspěch. Určitě to byl můj nejpovedenější zápas v extralize," přiznal spokojeně člen třetího útoku Komety.

"Přitom jsem se před zápasem necítil moc dobře. Včera mě škrábalo v krku a dnes jsem ztratil hlas. Určitě jsem nečekal, že dám tři góly," přiznal Svoboda.

První dvě branky vstřelil Adamu Svobodovi a třetím gólem přivítal jeho náhradníka Marka Mazance. "Všiml jsem si, že má ten druhý gólman jiný gard. Při té akci mi tam ještě najížděl Hynek Zohorna. Stáhl se k němu ale obránce, tak jsem to vzal na sebe a trefil jsem to naštěstí pod břevno," popisoval trefu na 4:1, která navíc musela potěšit hokejové labužníky.

"Asi byl z těch mých dnešních gólů nejhezčí a navíc byl pro mě cenný tím, že jsem jím dovršil hattrick," vyzdvihl svůj poslední zásah do černého z 37. minuty rodák z Přerova.

Víc branek už v plzeňské ČEZ aréně nepřidal, ale dobrou náladu mu to nepokazilo. "Ve třetí třetině jsme ještě mohl jet sám na branku, ale ten puk mi odskočil... Ani nevím jak, ale už jsem na něj nedosáhl. Možná je však dobře, že jsem se úplně nevystřílel," prohlásil Svoboda, jenž za celý minulý ročník vstřelil v extralize pouhé dva góly. V tom novém ovšem skóroval už sedmkrát.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice