Hlavní obsah

Boleslav se po výhře nad Plzní odpoutala ode dna, lídrem zůstávají Budějovice

PRAHA

Hokejisté Mladé Boleslavi již nejsou posledním týmem tabulky. Středočeši se o to zasloužili výhrou v 17. kole Tipsport extraligy nad Plzní 3:1. Lídr z Českých Budějovic naopak nezaváhal a zvítězil na Slavii 3:0. Sparta doma vyzrála na Pardubice, když vyhrála 4:1. Vítěznou sérii Liberce utnuly Vítkovice, které vyhrály 3:2. Mistrovský Třinec porazil Zlín 2:1 po nájezdech a Kometa Brno nasázela Litvínovu pět gólů při výhře 5:1.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Sparty Petr Ton střílí gól pardubickému brankáři Martinu Růžičkovi.

Článek

Hokejisté Pardubic v šesti předchozích zápasech dokázali bodovat, z pražských Holešovic si však z duelu se Spartou nepřivezou ani jeden bod. Domácí o svém vítězství rozhodli již v průběhu první třetiny, v níž nastříleli tři góly. Už v 6. minutě ujel Ton a svým typickým blafákem do bekhendu propálil Růžičku v bráně Východočechů. Tři minuty před koncem úvodní části náskok zvýšil z dorážky Tenkrát a šest vteřin před úvodní sirénou přidal třetí zásah Foster. Pardubice sice snížily zásluhou Kousala na začátku druhé části, tříbrankový náskok vrátil domácím tři a půl minuty před koncem Tomáš Rachůnek.

Českým Budějovicím se v posledních zápasech na cizích kluzištích dařilo. Jihočeši navíc zavítali na led Slavie, kde se Pražané trápí. A svěřenci Vladimíra Růžičky se trápili i proti lídrovi. Už v první minutě se totiž prosadil Langhammer a v 16. minutě vedení navýšil Gulaš. Domácí se v koncovce prosadit nedokázali a Kováře nakonec vychytal čisté konto. Langhammer upravil na začátku druhé části svou druhou brankou v utkání na konečných 3:0.

Třinec dobyl zlínský led

Zlín se v posledních zápasech trápil v ofenzivě. A ze svého trápení nenašel cestu ani v domácím utkání proti mistrovskému Třinci. Ten však z pěti předchozích duelů vyhrál jen jeden. Přes čtyři tisícovky diváků se dočkaly branek až ve třetí třetině. Už po jednatřiceti vteřinách našel Leška Galvase, který otevřel skóre zápasu. Už za čtyři a půl minuty však srovnal Hrňa, jehož do šance vyslal Polanský. Více branek ze hry týmy nevstřelily. O vítězi tak nakonec rozhodly penalty, v nichž byli úspěšnější hosté, za které se prosadili McGregor a Orsava.

Liberec čtyři zápasy nepoznal hořkost porážky a s touto příznivou bilancí se představil na ledě Vítkovic. V jediném letošním vzájemném utkání však Ostravané zvítězili 6:0. A i v 17. kole tahal vicemistr celý zápas za delší konec. Po gólech Walkera a Szturce se dostal do vedení 2:0. Ve druhé části snížil na jednobrankové manko Bartovič, ale Kudělka vrátil domácím dvoubrankový náskok. Naději na bodový zisk vykřesal pro Tygry ve 46. minutě Vantuch, ale všechny tři nakonec zůstaly v Ostravě.

Boleslav porazila Plzeň

Hokejisté Mladé Boleslavi přivítali na svém ledě Plzeň a toužili využít horších výkonů Západočechů v defenzivě. Indiáni v posledních dvou zápasech inkasovali jedenáct branek. Kdyby se to domácím podařilo, mohli se odpoutat z poslední příčky tabulky. Středočeši měli bleskový nástup do zápasu a už na začátku druhé minuty otevřel skóre Mikulík. Ve třetí části náskok navýšil Cetkovský. Naději vykřesal pro hosty Duda, ale domácí v závěru přidali třetí gól a získali tak tři body.

Kometa Brno v posledním kole vyprášila kožich Plzni. Moravané do sítě Indiánů nasázeli šest branek. Gólové hody si hokejisté Komety přichystali pro své fanoušky i v utkání proti Litvínovu. Domácí proti Severočechům skórovali při hře 5 na 5, z trestného střílení, v oslabení a konečně se dokázali prosadit také při přesilové hře. Kometa Brno porazila Litvínov 5:1.

Kolo bylo předehráno na konci září, kdy Karlovy Vary porazily 4:1 Kladno.

Hokejová Tipsport extraliga, 17. kolo
Sparta - Pardubice 4:1on-line
Branky: 6. Ton, 18. Tenkrát, 20. Foster, 57. T. Rachůnek - 21. Kousal.
Slavia - Č. Budějovice 0:3on-line
Branky: 1. Langhammer, 16. Gulaš, 32. Langhammer.
Zlín - Třinec 1:2 po sam. náj.on-line
Branky: 41. Galvas - 45. Hrňa, roz. náj. McGregor.
Vítkovice - Liberec 3:2on-line
Branky: 4. Walker, 9. Szturc, 31. Kudělka - 27. Bartovič, 46. Vantuch.
Mladá Boleslav - Plzeň 3:1on-line
Branky: 2. Mikulík, 45. Cetkovský, 60. Bahenský - 51. Duda.
Kometa Brno - Litvínov 5:1on-line
Branky: 5. Valach, 23. Jakub Svoboda, 31. Žižka, Jaroslav Svoboda, 53. Dlouhý - 29. V Hübl.
Předehráno:
Karlovy Vary - Kladno 4:1

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice