Hlavní obsah

Zlín prohrál počtvrté za sebou, v Pardubicích utrpěl debakl 1:6

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic vyhráli v 18. kole extraligy porazili Zlín 6:1, když sice po první třetině prohrávali 0:1, ale čtyřmi góly v druhé třetině strhli vítězství na svou stranu. Dvěma góly včetně vítězného se podílel na úspěchu Východočechů útočník Jan Kolář. Zlín prohrál počtvrté za sebou a při této sérii vstřelil jen dvě branky.

Článek

Pardubice nastoupily s novou ofenzivní posilou Pavlem Brendlem, který si ve své premiéře připsal jednu asistenci. Domácí měli razantní nástup a v úvodních dvou minutách prakticky nepustili soupeře z jeho obranného pásma, jenže se střelecky neprosadili. Ve 13. minutě poprvé zahrozil Zlín, ale Honejskův průnik zmařil gólman Růžička. V 17. minutě už ale pardubický gólman kapituloval, když Tesaříkovu střelu od modré čáry tečoval Roman Vlach.

Druhé dějství ale patřilo Pardubicím, které rozhodly čtyřmi góly o vítězi utkání. Ve 25. minutě měli ještě hosté štěstí, když Starý trefil tyčku, ale za dvě minuty už vyrovnal Nahodil. V polovině utkání dostal Východočechy do vedení po Koukalově přihrávce útočník Kolář. V 35. minutě zvýšil na 3:1 střelou pod horní tyč Sim a 46 sekund před pauzou využil přesilovku Buchtele.

Závěrečnou třetinu začal Zlín v početní výhodě, ale domácí oslabení bez problémů přečkali. Pardubičtí odolali i další snaze Zlína o nápor a v 51. minutě naopak zvýšil náskok útočník Kolář. Výsledek dovršil ještě v 57. minutě Kousal, který tak skóroval ve třetím zápase za sebou.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - PSG Zlín 6:1 (0:1, 4:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Nahodil (Radil), 31. Kolář I (Koukal, Sičák), 35. Sim (T. Nosek, Borer), 40. Buchtele (Kolář II, Brendl), 51. Kolář I (Starý, Koukal), 57. Kousal (Buchtele) - 17. Roman Vlach (Tesařík, Galvas). Rozhodčí: Polák, Smitka - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:10, Buchtele (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7120.
Pardubice: M. Růžička - Sičák, Kolář II, Píša, V. Kočí, Benák, Borer, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Brendl, Kousal, Buchtele - Sim, Elkins, T. Nosek - Rákos, Radil, Nahodil. Trenéři: Hynek a Lubina.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Řezníček, Tesařík, Zámorský, Valenta - Ondráček, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Čajánek - Důras, T. Sýkora, O. Veselý - Kubiš, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice