Hlavní obsah

Lukeš zařídil hattrickem výhru Litvínova nad Slavií

Hokejisté Litvínova v 18. kole extraligy v zápase plném zvratů zdolali Slavii 6:5 po samostatných nájezdech a vyhráli čtvrtý z posledních pěti domácích zápasů. Hrdinou Severočechů se stal František Lukeš, který vyrovnal 24 sekund před koncem běžné hrací doby, jako jediný se trefil v rozstřelu a celkem zaznamenal hattrick. Slavia dokázala vstřelit gól po více než 132 minutách, otočila v druhé části nepříznivý stav 1:3, ale přesto prohrála potřetí za sebou.

Článek

První tři branky utkání padly v přesilových hrách. Skóre otevřel v osmé minutě při Šulcově vyloučení střelou z mezikruží Gerhát. Slavia, která v minulých dvou zápasech nedala gól, vyrovnala za čtyři minuty při Brejčákově trestu, když se trefil Růžička. Za 59 sekund ale domácím vrátil vedení při Mickově pobytu na trestné lavici povedenou bombou Lukeš. Hned za 35 vteřin zvýšil už na 3:1 bek Stříteský, který využil clony před Furchem a prosadil se střelou od modré čáry.

Druhá třetina ale patřila Slavii. Hned po 26 vteřinách hry snížil bekhendovou střelou Hertl. Pak se ocitl sám před Volkem Vašíček, ale trefil jen horní tyč. Ve 25. minutě už se Pražané dočkali vyrovnání, když se trefil po Tomicově přihrávce Krenželok. Za 145 vteřin už Slavia vedla, když se při signalizované výhodě trefil podruhé v zápase Růžička. Domácí se zlobili, že sudí nepřerušili hru, když se předtím dotknul puku ve středním pásmu Bojer.

Za 81 vteřin byl stav opět nerozhodný a kapitán Vervy Ručinský se postaral o jubilejní 8000. gól Litvínova v nejvyšších soutěžích. Ve 31. minutě ale opět jásali hosté, když se při Pojkarově vyloučení prosadil před brankoviště nekrytý Hertl a také zaznamenal druhý gól v utkání. Šanci na opětovné vyrovnání nevyužil Hujsa.

V třetí třetině nejdříve Furch pokryl dva pokusy Hübla. Na druhé straně v 52. minutě zachránila domácí po Kadlecově střele tyč. Litvínov dokázal vynutit prodloužení 24 vteřin před koncem základní hrací doby, když se po vhazování zmocnil puku Lukeš a zakončil svou akci přesnou střelou. Slávisté se zlobili, že se litvínovský Trávníček zapojil do akce bez helmy.

V prodloužení měla Slavia po Kubátově faulu výhodu přesilovky čtyř proti třem, ale nevyužila ji. V závěru nastavení ještě selhal v obrovské šanci hostující Kůrka. V nájezdech se prosadil jen Lukeš, který tak dovršil výhru a radoval se i ze svého premiérového hattrick v extralize.

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 6:5 po sam. nájezdech (3:1, 1:4, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Gerhát (Hanzl, Stříteský), 13. Lukeš (V. Hübl, Jareš), 14. Stříteský (Frolík, Trávníček), 29. Ručinský (Kubát, Hanzl), 60. Lukeš (V. Hübl), rozhodující sam. nájezd Lukeš - 12. V. Růžička ml. (Roth, T. Svoboda), 21. T. Hertl (Krenželok), 25. Krenželok (Tomica), 27. V. Růžička ml. (T. Svoboda, Vašíček), 31. T. Hertl (V. Růžička ml., Kadlec). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:5, navíc Vašíček, Furch (oba Slavia) oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 3245.
Litvínov: Volke - Jareš, Kubát, Černošek, Stříteský, Skuhrovec, Brejčák, Pojkar - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Frolík, Jenáček, Trávníček - Majdan, Hujsa, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Slavia: Furch - Kadlec, Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, J. Krejčík - T. Hertl, Krenželok, Tomica - Kůrka, T. Svoboda, M. Čermák - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Jaškin, J. Doležal - Žejdl. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: