Hlavní obsah

Liberec otočil zápas s Karlovými Vary a vyhrál doma poosmé v řadě

LIBEREC

Hokejisté Liberce zdolali v 18. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech a radovali se z osmé domácí výhry za sebou. Bílí Tygři dokázali otočit nepříznivý stav 0:2 a v nájezdech rozhodl Michal Bárta. Energie sice po třech výhrách za sebou prohrála, ale díky získanému bodu se posunula z posledního místa o skóre před Mladou Boleslav.

Článek

Vstup do utkání se podařil hostům. V 35. vteřině byl vyloučen domácí Výtisk a hned po osmi sekundách využil přesilovku tečí mezi Pincovy betony Mikeska. Náskok Západočechů mohl zvýšit Kumstát, ale přestřelil. Do dvoubrankové vedení už ale poslal hosty ve 12. minutě po další chybě Liberce Skuhravý.

Bílí Tygři si ale přichystali rychlou odpověď. Nedvěd vyslal do sóla Bartoviče a ten střelou švihem nedal Salfickému šanci. Sám Nedvěd pak mohl srovnat, ale karlovarský brankář ho vychytal.

I na začátku druhé třetiny byly lepší Karlovy Vary, ale gólově zaúřadoval Liberec. Vak napřáhl mezi kruhy a ve 27. minutě propálil Salfického nad lapačku. Od vyrovnávací branky se hrál svižný hokej, ale s minimem šancí.

V závěru druhé třetiny si ještě oba týmy připravily po jedné šanci. Nejdříve hostující Melenovský netrefil prázdnou branku a na druhé straně zase Salfický zneškodnil pokus Duška.

V závěrečném dějství oba celky především bránily, a tak šancí ještě více ubylo. V 51. minutě ale měl velkou možnost Nedvěd, který nastřelil tyč. Když pak v 57. minutě vychytal v jasné šanci Salfický Bulíře, dospělo utkání do prodloužení.

V něm se dlouho nic nedělo, až v poslední vteřině mohl liberecký Čakajík zasunout puk do branky, ale těsně minul. Zápas tak musely rozhodnout nájezdy. V nich se trefili jen domácí Bárta a Nedvěd.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Bartovič (P. Nedvěd, Kudrna), 27. Vak (L. Krejčík), rozhodující sam. nájezd Bárta - 1. Mikeska (Gřegořek, Zaťovič), 12. Skuhravý (Mocek, Mikeska). Rozhodčí: Souček, Šír - Bádal, Kis. Vyloučení: 4:2, navíc Kudrna (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4122.
Liberec: Pinc - Čakajík, Výtisk, Kajínek, Derner, Hay, Holub, Štich, Trončinský - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, Urban, Dušek - Bortňák, Vak, L. Krejčík - Vantuch, Bulíř, Kica. Trenér: Kalous a Pešán.
Karlovy Vary: Salfický - D. Nosek, Mocek, Gawryletz, Gulaši, Gřegořek, M. Rohan, Gründling, Bombic - Pech, Kumstát, Košťál - Dej, Melenovský, Skladaný - Zaťovič, Skuhravý, Mikeska - Zucker, Kupec, Kuběna. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články