Hlavní obsah

Pardubice i díky dvěma trefám Elkinse udolaly Kometu Brno

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 20. kole extraligy Kometu Brno 3:1. O třetí výhře Východočechů za sebou rozhodli po vyrovnané první části, která skončila 1:1, Corey Elkins a Pavel Brendl. Elkins se jednou trefil již v úvodním dějství, když otevřel skóre přesně po dvou odehraných minutách.

Článek

V pardubické hale se hrál rychlý a pohledný hokej, ve kterém si soupeři navzájem nic nedarovali. Domácí chtěli navázat na poslední dvě výhry, od začátku měli více ze hry a už po skončení druhé minuty šli do vedení zásluhou Elkinse. Pak měli příležitost zvýšit náskok, ale vyloučení Švrčka nepotrestali a stejně tak si vedla Kometa při trestu Drtiny.

Hrálo se v oboustranně rychlém tempu, domácí byli o něco aktivnější, jejich akcím však chyběla přesnější koncovka. Když už se zdálo, že úvodní třetina skončí jejich vítězstvím, přišlo zaváhání v obraně při signalizovaném trestu pro pardubického hráče a Čermák se postaral krátce před přestávkou o vyrovnání.

Východočechům se ale v posledních dvou zápasech vedlo skvěle ve druhých třetinách, což potvrdili i dnes. Ve 22. minutě ještě nepotrestal Buchtele chybnou rozehrávku brněnských obránců, ale krátce poté to byl znovu Elkins, který zajistil svému týmu opětovně vedení.

To už domácí trenéři přeřadili Brendla do prvního Koukalova útoku místo juniora Noska a zkušený ostrostřelec se ve 34. minutě postaral o další zápis do statistik, když po 20 vteřinách předčasně vrátil na led z trestné lavice Jaroslava Svobodu. Pak měl stoprocentní šanci ke skórování Koukal, ale gólman Trvaj byl proti.

Hosté měli obrovskou šanci udělat něco s výsledkem, když hráli téměř celé dvě minuty přesilovku pět na tři. Vyloučení Elkinse a Koukala však nevyužili a tak si domácí přenesli slibný dvougólový náskok až do závěrečné třetiny. Hned v jejím úvodu ujel Brendl, ale jeho střelu zpoza branky zastavil na brankové čáře Trvaj.

Kometa však stále cítila šanci a její hráči se zvýšeným důrazem snažili co nejdéle držet v útočném pásmu, kde jim čelila dobře pracující pardubická obrana. Utkání proto zůstávala zcela otevřené. Napínavou koncovku umocnilo v 56. minutě vyloučení Borera, ovšem obětavě hrající domácí se ubránili.

Necelou minutu před koncem stáhli brněnští trenéři z ledu Trvaje a zkusili power play, ale jejich plány zmařil zbytečným faulem Švrček.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Elkins (Brendl), 23. Elkins (Sim), 34. Brendl (Borer, Kolář II) - 20. L. Čermák (Malec, Dlouhý). Rozhodčí: Husička, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 8642.
Pardubice: M. Růžička - Sičák, Kolář II, Píša, V. Kočí, Benák, Borer, M. Drtina - Kolář I, Koukal, T. Nosek - Bartek, Kousal, Buchtele - Sim, Elkins, Brendl - Radil, Nahodil, Rákos. Trenéři: Hynek a Lubina.
Brno: Trvaj - Švrček, Žižka, Kováčik, Kempný, Valach, Malec - T. Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Podkonický, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Koreis, Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: