Hlavní obsah

Třinec zlomil Litvínov třemi góly v úvodu a nakonec vyhrál 7:3

TŘINEC

Tři rychlé góly v prvním dějství dopomohly hokejistům Třince v dnešním extraligovém utkání k vítězství 7:3 nad Litvínovem. Mistr vedl už 4:0, stíhací jízda Severočechů však začala pozdě a proto venku prohráli osmý z posledních devíti zápasů. Po dvou gólech dali domácí David Květoň s Josefem Hrabalem i hostující František Lukeš.

Článek

Už v prvním vzájemném souboji sezony ztrácel Litvínov po úvodní dvacetiminutovce s Třincem čtyři góly, ale příliš velké ponaučení si z toho nevzal. Mistr měl velkolepý start. Udeřil už ve třetí minutě a hned z první přesilovky, jejímž nácviku v reprezentační pauze věnoval pozornost: dělovkou od modré překonal Volkeho Hrabal.

Hosté už za 53 sekund inkasovali podruhé, když odražený puk nekompromisně napálil do sítě Hrňa a dal povel ke střídání litvínovských gólmanů. Litvínov se nemohl vůbec dostat do hry. I zbytečnými fauly nabídl Ocelářům jen v úvodní desetiminutovce čtyři přesilovky.

I tu poslední Oceláři využili poté, co Hampl doklepl Zíbovu bombu. Nebýt tří skvělých zákroků litvínovského náhradníka Nechvátala, který v oslabení lapil vyložené příležitosti Hrni, Kohna a Zíba, mohla být zkáza Severočechů definitivní už po první třetině.

Tak mohli hosté dýchat a to i přesto, že už ve 23. minutě zasunul Polanský kotouč za Nechvátalova záda počtvrté. Hrozící debakl však Litvínov na chvíli zažehnal. Lukeš nejprve v přesilovce pět na tři bombou procedil puk pod Hamerlikovým betonem a o 53 sekund později na něj po závaru v brankovišti navázal Hujsa. Jeho gól ale musel potvrdit videorozhodčí.

Zárodek dramatu však Třinec utnul třetím gólem při početní výhodě. Hrabalova šikovná teč cinkla o obě tyčky litvínovské klece a odražený touš umístil do sítě teprve Květoň.

Vervě se zásluhou Lukeše ještě v úvodu třetího dějství znovu podařilo snížit na dvoubrankový rozdíl, páté utkání s bodovým ziskem v řadě však v power play dvěma zásahy do prázdné branky jistili Květoň s Hrabalem.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 7:3 (3:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Hrabal (Bonk, Hampl), 4. Hrňa (Klimenta, Polanský), 12. Hampl (Zíb), 23. Polanský (Klimenta, Hrňa), 38. D. Květoň (Hrabal, Zíb), 58. D. Květoň, 60. Hrabal (Hrňa) - 29. Lukeš (Kubát, Ručinský), 30. Hujsa (M. Frolík), 41. Lukeš (Pojkar). Rozhodčí: Mikula, Pešina - Bryška, Jiří Novák. Vyloučení: 5:9, navíc Hujsa (Litvínov) 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3546.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Cartelli, Hudec, Richter, P. Hořava, Lojek, Davison - D. Květoň, Bonk, Hampl - Kohn, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Hrňa - Orsava, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Litvínov: Volke (4. Nechvátal) - Jareš, Kubát, Pojkar, Kousalík, Skuhrovec, Brejčák, Stříteský, Černošek - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Majdan, Hanzl, Ručinský - M. Frolík, Hujsa, Jenáček - Gerhát, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín