Hlavní obsah

Musíme být ostražití, varuje kapitán Rytířů Patera

KLADNO

Dvě situace a rozdíl devíti měsíců. V minulé sezóně měli po konci základní části hokejisté Kladna 35 bodů, skončili třináctí a šli bojovat o udržení v extralize. V tomto ročníku mají Rytíři za sebou dvacet utkání, jsou desátí a mají devětadvacet bodů. Naposledy doma bez větších potíží porazili Slavii 5:1. A mohli dát i více gólů. „To je mi úplně jedno, tři body bych bral před zápasem i za výsledek 1:0,“ usmíval se kapitán Pavel Patera.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kladenský kapitán Pavel Patera může být zatím v této sezóně spokojený, Rytíři bojují o play-off.

Článek

Po reprezentační pauze jste si asi nemohli přát vydařenější utkání, ne? První zápas je vždycky důležitý, povedla se nám super první třetina, ta rozhodla, docela jsme na ně vlítli (úsměv).

Byla výhoda, že jste šli na Slavii, která se trápí, nedává góly? Nedařilo se jí před přestávkou, teď to může být všechno jinak. Možná jsou nyní trochu dole, ale liga je tak vyrovnaná, že je úplně jedno, na koho jdete. My jsme chtěli hrát poctivý hokej, to se nám povedlo.

Kladno se oproti minulým rokům drží v desítce, vyhrává. Cítíme menší tlak, jste spokojení? Spokojenost? Nevím. Po dvacátém kole? Pokud budeme na takovém místě po základní části, tak spokojenost bude, teď nás čeká ještě hodně zápasů, stačí jeden týden vynechat a jsme tam, kde jsme byli poslední tři roky. Musíme být ostražití.

Ale určitě je vám lépe než roky předtím, ne? Samozřejmě. Psychicky to je lehčí, ale když se dva zápasy nepovedou jako teď Slavii, tak se situace hned obrátí, liga je opravdu hodně vyrovnaná.

Slavia hodně prohrává, nedává góly. Pamatujete si, kdy byli hráči pod trenérem Růžičkou tak špatní? Nechci Slavii vůbec kritizovat, vím, jak nám bylo v letech předchozích. Slavie se z toho dostane, to je otázka času. Dají dva tři góly a vše se otočí.

Ale přece jen. Když hráči ze sedmi utkání čtyřikrát nevstřelí gól, jednou dají jeden, není to na hokej málo? Nechci hodnotit Slavii, pojďme se bavit o Kladnu.

Nemyslím teď konkrétně Slavii, myslím taková čísla v hokeji vůbec... Samozřejmě to je nepříjemné, my jsme to tu měli taky. Ve třech zápasech jsme dvakrát nedali gól, ale Slavia se z toho dostane a půjde nahoru. Příští měsíc to může padnout na jiné mužstvo.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec