Hlavní obsah

Hokejisté Sparty prohráli se Zlínem, přesto kralují s Libercem extralize

Hokejisté Sparty v předehrávce 22. kola Tipsport extraligy prohráli se Zlínem 1:2 po prodloužení. Po zisku jednoho bodu za porážku v nastaveném čase se vyrovnali Liberci, oba týmy mají na čele tabulky dvaačtyřicet bodů. Domácí prohrávali až do 54. minuty, ale Petr Ton dokázal srovnat. V prodloužení rozhodl o výhře hostů Michal Důras.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Čajánek ze Zlína (vlevo) v souboji s obráncem Sparty Philippem

Článek

První minuta utkání přinesla tři šance domácích, ale hostující gólman Luboš Horčička si se všemi poradil. I jeho protějšek Tomáš Pöpperle musel v úvodu ukázat, proč je jedničkou ve sparťanském dresu.

Od druhé minuty měla Sparta příležitost v přesilovce, ale její tlak ke gólu nevedl. V 11. minutě si domácí vybrali štěstí, když odražený puk změnil směr, Pöpperle mířil z branky, ale stačil se včas vrátit. Štěstí naopak za chvíli potřeboval Petr Ton, ocitl se před Horčičkou, ale trefil jen jeho lapačku.

Klíčový okamžik zahajovací třetiny nastal v 17. minutě. Domácí Daniel Přibyl šanci nevyužil a z protiútoku Lukáš Galvas, který tečoval střelu Michala Důrase, vstřelil první gól utkání.

Na sedm tisíc diváků vidělo během prvních dvaceti minut více větších šancí na straně domácích, ale jediný gól patřil hostům. Nic na tomto faktu nezměnila ani druhá početní výhoda, kterou sparťané hráli v závěru. Nejvíce dal o sobě vědět Michal Sersen, který od modré trefil tyč.

Druhá třetina gól nepřinesla

V polovině klání dostali Ševci šanci změnit skóre při přesilovce, hráli svoji první v utkání, ale byla to Sparta, která mohla dvakrát měnit stav při oslabení, ale pokaždé stál v cestě puku za brankovou čáru spolehlivý Horčička.

„My chceme gól,“ skandovali sparťanští fanoušci během druhé třetiny několikrát, ale nedočkali se. Hlavní prim totiž hrály obrany. Úkol? Neinkasovat, a tak se i stalo. Jeden z důvodů bezgólové části byl i počet pokusů, které střelci vyslali. Domácí gólman si připsal jen dva zákroky, hostující osm.

Smůlu protrhl až Ton 

Deset minut uběhlo na digitální časomíře v Tesla aréně a fanoušci stále sledovali zápas, kde hosté vedli 1:0 ve třetí dvacetiminutovce. Pokud by klání skončilo tímto stavem, Sparta by promarnila možnost vyhoupnout se na první místo extraligové tabulky.

Sparťané se dostávali do šancí, ale po jejich pokusech se ozýval jen povzdych fanoušků. Až v 54. minutě utnul smůlu Petr Ton, nejproduktivnější hráč z Holešovic - 1:1. Domácí po tomto elixíru ožili a hosté se jen bránili. Nakonec se ubránili a utkání šlo do prodloužení, tam vše rozhodl v 62. minutě Michal Důras.

Sparta - Zlín 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 54. Ton (Pacovský) - 17. Galvas (Důras, O. Veselý), 62. Důras. Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 7218.
Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Kočí, Kučný, Philipp, Kasík - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Přibyl, Žálčík, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček, Zámorský, Lučka - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: