Hlavní obsah

Slávista Vondrka trénoval v Edenu. Ale nejsem žádný spasitel, říká útočník

PRAHA

Nejproduktivnější slávista minulé sezóny je zpět. V pátek dopoledne Michal Vondrka trénoval v Edenu. Angažmá ve finském Kärpätu Oulu nedopadlo podle představ, a tak 29letý útočník vyslyšel volání trenéra Vladimíra Růžičky. „Nejsem žádný spasitel, ale udělám vše pro to, abychom Slavii zvedli. Věřím, že kluci potřebují akorát psychicky podpořit,“ věří Vondrka před prvním utkáním. Tím je dnes výjezd do Pardubic.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Vondrka je zase ve Slavii, vrátil se z Finska.

Článek

Kdy se rozhodlo o vašem návratu? Ty bylo narychlo, ale s trenérem Růžičkou jsme byli v kontaktu asi čtrnáct dní, pořád jsem o návratu přemýšlel. Z určitých důvodů to ve Finsku už nešlo, takže mi ve čtvrtek odpoledne zavolal a teď jsem tady. Rychle jsem se sbalil, byl to fofr, přiletěl jsem v šest večer.

Co jste měl za problémy v Oulu? To je na dlouho. Bylo tam hodně důvodů. V létě to na nás trenér stavěl, ale začala liga a úplně se to otočilo. Navíc se zranil Ivan Huml, který byl se mnou ve dvojici. Trenér měl udělané útočné dvojice, pak jsem šest zápasů nehrál oslabení ani přesilovky, protože jsem neměl parťáka. Potom jsem se s trenérem trochu chytil a pak jsem už věděl, že to je špatný.

Jste rád, že jste odešel? Určitě. Když o tom zpětně přemýšlím, tak jsem to měl udělat po třetím čtvrtým zápase.

Ve Slavii bude vaše situace asi odlišná, ne? Snad jo. Asi kvůli tomu mě Růža bral. Já nejsem žádný spasitel, ale udělám vše pro to, abychom Slavii zvedli. Věřím, že kluci potřebují akorát psychicky podpořit. Jak se začne někomu dařit, tak se strhne celý tým.

Trenér Vladimír Růžička o posilách
"Děláme na nich, pokračujeme. Není to ale jednoduché, jednáme o jednom hráči z Německa a dvou z Kanady. Útočník Jonathan Sim z Pardubic u nás bude měsíc na hostování (V NHL odehrál 469 utkání, nastřílel 75 gólů a přidal 64 asistencí). Michal Vondrka u nás bude do konce sezóny. Na střídavý start máme Třetinu, který za nás hrál jeden zápas, a také Roda. Jednáme s prvoligovým Ústím nad Labem. Jména ale neřeknu. Všechny posily chceme co nejrychleji, ale hráče ze zahraničí nejde udělat během jednoho dne. Doufám, že bude vše vyřešeno příští týden."

Ve Finsku jste moc nehrál, jak jste na tom fyzicky? Cítím se dobře, myslím, že ode mě čekali hodně bodů, ale pouštěli mě do hry jednou za pět minut ve třetině, to prostě moc nejde. Pár gólů jsem mohl mít navíc. Trochu se mi lepila smůla na paty, bylo tam pár tyček a nějaká břevna. Prostě to tam nepadalo a neměl jsem adekvátní prostor, ale psychicky jsem se cítil dobře. Navíc jsem věděl, že když to nepůjde, tak se můžu vrátit zpátky do Slavie, to mi pomáhalo.

Vracíte se domů? Jo. Znám tu všechny, působil jsem tady dlouho.

Sledoval jste Slavii ve Finsku? Koukal jsem na zápasy na internetu. Sice tu je mladý mančaft, ale kvalita tady je. Jde o to jen vše probudit.

Hráči se v této sezóně hodně trápí, pamatujete vy na podobné časy na Slavii? Určitě. Když tady byl jmény daleko kvalitnější tým. Třeba Tomáš Divíšek, Tomáš Vlasák. To je asi pět let zpátky, byli jsme předposlední, nedařilo se, ale pak se to zlomilo, vyhráli jsme deset zápasů v řadě a dotáhli jsme sezónu zase do play-off, hráli jsme dobře. Jde jen o impulz, vím, že Růža má na tohle cit, doufám, že se to podaří.

Reklama

Související témata: