Hlavní obsah

Plzeň díky dvěma gólům Dudy porazila Třinec

PLZEŇ

Plzeňští hokejisté porazili ve 22. kole extraligy Třinec 3:1 a natáhli svou vítěznou šňůru na tři utkání. Skóre utkání se měnilo až ve druhé třetině, kdy dostal Indiány do vedení Ondřej Kratěna. V závěrečné části sice vyrovnal z trestného střílení Jakub Orsava, na jeho trefu ale dokázal za dvě minuty odpovědět ve vlastním oslabení Radek Duda, který těsně před koncem zápasu ještě přidal pojišťující gól do prázdné branky. Obhájce titulu teprve podruhé v sezoně venku nebodoval.

Článek

Indiáni se po čtyřzápasové sérii venkovních utkání představili před vlastním publikem, stále však v jejich sestavě chyběly zraněné opory Kabrele s Vlasákem a nově také Vostřák. Přesto musel třinecký gólman Hamerlík v úvodu zasahovat proti šanci Dudy, kterého ideální přihrávkou našel Straka. Kapitán domácích v osmé minutě předložil kotouč také mezi kruhy volnému Kratěnovi, ten ale z otočky netrefil branku. Z protiútoku zahrozili i hosté, když po přečíslení dvou na jednoho prověřil Peterek pokusem z bezprostřední blízkosti brankáře Mazance.

V 11. minutě se při přesilovce prosadil dorážkou Duda, sudí ale po poradě s kolegou u videa správně gól neuznali pro předchozí posunutí brankové konstrukce. Hosté se postupně domácím vyrovnali v pohybu a těsně před koncem první třetiny mohli jít do vedení. 35 vteřin dlouho přesilovku pět na tři ovšem nezužitkovali.

Vstup do prostřední části Ocelářům příliš nevyšel. Od pohromy je uchránil jen pravý beton Hamerlíka, jenž zabránil ve skórování Kratěnovi. Podklouznutí Hrabala zase využili domácí k přečíslení tří na jednoho, Stránský ale v rozhodující chvíli nedokázal překonat klečícího strážce třinecké svatyně. V polovině utkání hosté během oslabení nedokázali dlouho vyhodit kotouč z obranného pásma, Marušák ale zakončil tlak Plzně pouze bombou do levé tyčky.

Ve 33. minutě se pěkná přesilovkou kombinace povedla také Třinci, po Květoňově vybídnutí však Bonk netrefil odkrytou klec. Udeřilo až o tři minuty později na druhé straně, když při hře čtyři na čtyři zužitkoval zblízka Strakovu příhru zpoza branky Kratěna.

Do závěrečné dvacetiminutovky naskočili aktivněji hosté a domácí se bránili jen za cenu nedovolených zákroků. V přesilové hře Třince navíc St.Pierre fauloval unikajícího Orsavu a ten z následného trestného střílení šťastně vyrovnal. Další početní výhoda ve 46. minutě už loňskému mistru nevyšla, protože Duda střelou od modré čáry překvapil Hamerlíka.

Vedení domácí povzbudilo a za chvíli Dvořákovu teč zastavila až pravá tyčka. Plzeň aktivní hrou nepouštěla hosty do náporu. Paradoxně nejblíže vyrovnání se Oceláři ocitli v 57. minutě, kdy ve vlastním oslabení předvedl nádhernou individuální akci Peterek, Mazanec ale stačil na poslední chvíli proti jeho zakončení zasáhnout. Při hře bez brankáře ještě zblízka minul Bonk a vedení Západočechů zpečetil trefou na 3:1 do prázdné branky po Strakově přihrávce opět Duda.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 36. Kratěna (Martin Straka), 46. Duda (Jan Kovář), 60. Duda (Martin Straka) - 44. Orsava z tr. střílení. Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 9:7, navíc Zíb (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5407.
Plzeň: Mazanec - Dan Růžička, Jiří Hanzlík, Marušák, St. Pierre, Kinrade, Havíř, Dresler - Duda, Martin Straka, Kratěna - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Jan Kovář, Mrňa - Horna, Havlíček, M. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Cartelli, Hudec, Richter, P. Hořava, Lojek, Davison - D. Květoň, Bonk, Hampl - Kohn, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Hrňa - Orsava, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice