Hlavní obsah

Liberec se proti poslední Boleslavi trápil, ale vyhrál na nájezdy

Hokejisté Liberce porazili ve 22. kole extraligy poslední Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech a vrátili se tak na první příčku před Spartu. Hosté pod Ještědem vedli zásluhou gólu Jaroslava Balaštíka, ale ve druhé části Milan Bartovič vyrovnal a sám také vstřelil v nájezdech vítězný gól.

Článek

Liberec vstupoval do utkání proti Mladé Boleslavi v roli favorita, ale na ledě to poznat prakticky vůbec nebylo. Jako první totiž zahrozili Středočeši po Trončinského chybě, když Mikulík jen těsně minul. Další vyloženou šanci si hosté připravili v polovině třetiny. Balaštíka ale Pinc v situaci dvou na jednoho vychytal.

Tygři zahrozili o chvilku později. Kudrna se prokličkoval před Hübla, ale puk za něho nezasunul. Těsně před první přestávkou Mladá Boleslav ale přeci jen udeřila, když se 22 vteřin před odchodem do kabin prosadil po buly Balaštík.

Domácí vstoupili do druhé části hry aktivně a odměněni byli vyrovnávací brankou. Z úhlu se prosadil Bartovič. Hned vzápětí mohl poslat Liberecké do vedení Kica, ale Hübl stihl na poslední chvíli zareagovat.

Ve 34. minutě pak Hay z rohu kluziště orazítkoval vnější Pincovu tyč a videorozhodčí se šel raději přesvědčit, zda kotouč opravdu nepřešel brankovou čáru. Po druhé třetině tak byl stav nerozhodný 1:1.

Závěrečná perioda probíhala v defenzivním duchu a ani jeden tým nechtěl udělat chybu, která by ho stála vítězství. Šance k vidění prakticky nebyly, a tak utkání postupně doputovalo až do prodloužení.

V něm ale pokračovala taktická bitva, přesto mohli Bílí Tygři brát bonusový bod navíc. Bartovič však po Trončinského přihrávce trefil jen masku Hübla. Utkání proto musely rozhodnout nájezdy. V nich rozhodl v páté sérii domácí Bartovič.

22. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. náj. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Bartovič (Trončinský, Kudrna), rozhodující nájezd Bartovič - 20. Balaštík (Podkonický). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 6211.
Liberec: Pinc - Výtisk, Čakajík, Trončinský, Holub, Derner, D. Kajínek, Štich, Pavlů - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - L. Krejčík, Vak, Vantuch - Bárta, Urban, Dušek - Bortňák, Bulíř, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Chaloupka, Rýgl, Baldwin, Mozík, Žabka - Balaštík, Podkonický, Mikulík - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Stieler, Goertzen, Jiránek - Svačina, Lenc, Demel. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.

Reklama

Související témata: