Hlavní obsah

Mladá Boleslav zdolala Vítkovice a stáhla manko na chvostu

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi porazili ve 23. kole extraligy Vítkovice 4:1 a zabrali tak po pěti porážkách za sebou. Středočeši se díky tomu přiblížili třináctým Karlovým Varům na rozdíl jednoho bodu. Úřadující vicemistr po porážce klesl na jedenácté místo.

Článek

Vítkovice vstoupily do zápasu aktivněji, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořily. Mladoboleslavské hráče nastartovala 11. minuta, v níž Žabka při přečíslení dvou na jednoho přihrál Mikulíkovi, ten udělal kličku gólmanu Málkovi a zakončoval do poloprázdné branky. Už za 56 vteřin navíc zvýšil na 2:0 mladík Jiránek, který stál volný před brankou, dostal přihrávku od Stielera a po svém neomylném zakončení oslavil první gól v extralize.

Také další dva góly padly krátce za sebou. Nejprve v 19. minutě zblízka snížil Szturc, ale přesně za půl minuty vrátil domácím dvougólový náskok Kanaďan Goertzen a Vítkovice za stavu 3:1 vyměnily gólmany. Málka nahradil Šindelář.

Náhradníka v brance Vítkovic poprvé výrazněji prověřil ve 24. minutě Goertzen, jehož však v zakončení zblízka omezil faulující Štefanka. O pět minut později mohl zvýšit i Tomas, který se z levé strany dostal do úniku, ale Šindeláře neprostřelil. Na druhé straně dvakrát nebezpečně pálil obránce Ovčačík. Poprvé zasáhl gólman Hübl, podruhé šel puk nad branku. V závěru prostřední dvacetiminutovky se ještě ocitl v šanci domácí obránce Hay, jenž tečoval nahození od modré těsně nad branku.

Přestože do třetí třetiny vstoupili domácí pasivněji, i tak si vytvořili první gólovku. Balaštík však zblízka netrefil odkrytou část branky Šindeláře. Ve 49. minutě Vítkovičtí pořádně zmáčkli svého soupeře. Výsledkem více než minutového náporu v útočném pásmu byla střela Burgra z levého kruhu, kterou Hübl zneškodnil.

Domácí zodpovědně bránili a místo šancí Vítkovic na zdramatizování zápasu přicházely příležitosti domácích. Bahenský ani Tomas však vyložené šance neproměnili. Necelé tři minuty před koncem Šindelář zamířil na střídačku a Vítkovice to zkoušely v šesti. Power play však trvala jen tři čtvrtě minuty, než musel Malík faulovat a domácí zakončili zápas v poklidu přesilovou hrou. Pět vteřin před koncem završil na 4:1 střelou od modré čáry obránce Rýgl.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Mikulík (Rýgl, Balaštík), 12. Jiránek (Stieler), 19. Goertzen (Vrbata), 60. Rýgl (Vrbata) - 19. Szturc (Trnka, Strapáč). Rozhodčí: Kalivoda, Hrubý - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 2890.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Chaloupka, Žabka, Beňovič, Baldwin, Rýgl - Mikulík, Podkonický, Tomas - Cetkovský, Tomas, Bahenský - Stieler, Demel, Jiránek - Svačina, Vrbata, Goertzen. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.
Vítkovice: Málek (19. Šindelář) - Malík, Kudělka, Sloboda, Rehák, Ovčačík, Trnka, Voráček, Punčochář - J. Káňa, Burger, Pohl - Húževka, T. Káňa, Walker - Szturc, Strapáč, Šedivý - J. Sýkora, Štefanka, Pabiška. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: