Hlavní obsah

Litvínov rozdrtil Plzeň a pošesté za sebou doma vyhrál

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova zvítězili ve 23. kole extraligy nad Plzní vysoko 8:2 a připsali si šestou výhru v domácím prostředí za sebou. Po třech bodech za dvě branky a jednu přihrávku si připsali při nejvyšší výhře Vervy v sezoně Martin Hujsa, Vojtěch Kubinčák a Viktor Hübl, čtyři asistence zaznamenal František Lukeš.

Článek

Právě Lukeš měl první velkou šanci zápasu v deváté minutě, když při Martinkově vyloučení ujel v oslabení, ale Mazance nepřekonal. I Plzeň měla největší možnost při přesilovce soupeře, ale Straka faulovaný Hanzlem Fraňka nepřekonal a následně kapitán Indiánů nevyzrál na litvínovského gólmana ani při trestném střílení. Vedení se dočkal 41 vteřin před koncem první třetiny Litvínov, když se při Johnsonově vyloučení prosadil z dorážky Jenáček.

Severočechů se povedl i vstup do druhé části, když ve 23. minutě po Frolíkově střele zvýšil Hujsa. V polovině utkání Havelka neuhlídal Kováře, ale tomu zabránil ve snížení Franěk. Ve 33. minutě poslal Kinrade Hujsu hlavou na mantinel a vysloužil si trest na pět minut a do konce utkání. V přesilovce ale musel Franěk zlikvidovat Dvořákovu šanci.

Ve 36. minutě už zvýšil na 3:0 tečí Kubinčák, za 65 vteřin ale po Kovářově nezištné přihrávce zkorigoval stav Duda. Za pouhých 21 vteřin domácí opět odskočili na rozdíl tří branek, když se na útočný výlet vydal obránce Kubát a v koncovce nezaváhal. Litvínovu se nadále dařilo a v 39. minutě překonal blafákem do bekhendu Mazance Hübl.

Do závěrečné části vystřídal v plzeňské brance Mazance Svoboda a hosté se snažili zmírnit prohru. Kovář s Mrňou ještě domácího brankáře nepřekonali, ale ve 43. minutě se už individuálně prosadil Heřman. Zápas ale patřil domácím. Ve 46. minutě překonal Kubinčák po úniku Svobodu střelou mezi betony, za 26 sekund upravil už na 7:2 Hujsa.

V 51. minutě Franěk převedl povedený zákrok proti Dudovi, který měl před sebou odkrytou branku. Duda poté litvínovského gólmana atakoval a do pěstního souboje s plzeňským útočníkem se pustil Kousalík. Litvínov i nadále bavil diváky. Kubát střílenou přihrávkou našel Lukeše, puk z jeho hole skončil na tyči, ale Hübl ho ještě bekhendem poslal za Svobodova záda. Minutu před koncem mohl Hübl po sólu dovršit hattrick, ale na Svobodu nevyzrál.

HC Verva Litvínov - HC Plzeň 1929 8:2 (1:0, 4:1, 3:1)
Branka a nahrávky: 20. Jenáček (Hujsa, Frolík), 23. Hujsa (Frolík, Jenáček), 36. Kubinčák (Kubát, Lukeš), 37. Kubát (Lukeš, Kubinčák), 39. V. Hübl (Lukeš), 46. Kubinčák (V. Hübl), 46. Hujsa (Jenáček, Frolík), 54. V. Hübl (Lukeš, Kubát) - 37. Duda (Jan Kovář), 43. M. Heřman (Sedláček). Rozhodčí: Blecha, Souček - Bádal, Kis. Vyloučení: 6:6, navíc Kinrade (Plzeň) 5 min a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 4265.
Litvínov: Franěk - Gula, Kubát, Kousalík, Pojkar, Černošek, Havelka, Martinka, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Plzeň: Mazanec (41. A. Svoboda) - Dan Růžička, Jiří Hanzlík, Marušák, Jeřábek, St. Pierre, Kinrade, Dresler, od 41. navíc P. Sedláček - Duda, Martin Straka, Kratěna - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Jan Kovář, Mrňa - Horna, M. Heřman, Petruška. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články