Hlavní obsah

Tygři z Liberce opět vládnou extralize, porazili Slavii

PRAHA

V dohrávce 23. kola hokejisté Slavie prohráli s Libercem 1:3. Hosté si polepšili o tři body a opět se posunuli na čelo extraligové tabulky před Spartu. Slávisté potvrdili, že jsou v této sezóně doma jednoznačně nejhorší ze všech čtrnácti týmů. Z možných šestatřiceti bodů získali jen osm. V sestavě domácích se představil poprvé v sezóně Jan Alinč, který přišel na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem, ale neprosadil se.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Liberce Marek Pinc před Vondrkou ze Slavie

Článek

Nová posila Slavie se dostala do hry ve druhé minutě. Jan Alinč šel s Tomášem Svobodou a Vladimírem Růžičkou na přesilovou hru. Ale domácí během dvou minut na brankáře Marka Pince ani jednou nevystřelili.

Za tři minuty jela dvojice Alinč Svoboda sama na jediného obránce hostí, ale střela druhého nejproduktivnějšího muže první ligy brankáře Marka Pince nepřekvapila. Za chvíli se natřikrát pokoušel protlačit puk za brankovou čáru Jonathan Sim, ale ani on neuspěl.

V polovině zahajovací třetiny na chvíli ztuhla liberecká střídačka, když se Jan Výtisk chytil po srážce za koleno a nemohl vstát. Do hry se ale za další střídání vrátil.

Jan Alinč ze Slavie za brankou Libercefoto: Právo/Petr Horník

Na druhé straně držel slávisty gólman Dominik Furch, který si dvakrát poradil i s Milanem Bartovičem. Po tomto zákroku se o reklamní přestávce ukázali domácí fanoušci s transparentem „Mižu, vítej doma!!!“ Roman Vondrka hrál poprvé v O2 areně po návratu z Finska. Do konce třetiny hrála obě mužstva ještě po jedné přesilovce, ale nikdo nedokázal vstřelit gól.

Kica poslal Liberec do vedení

V prostřední části se střelecká produkce otočila, slávisté byli aktivnější, ale góly padaly na straně hostí. Ve Furchově brance skončily dva puky, ale jen jeden byl uznán jako gól.

První, po kterém se radoval kapitán Petr Nedvěd, neplatil. Rozhodčí pískli útočícího hráče v brankovišti. Liberecká radost přišla až v 37. minutě. Petr Kica ujel domácím obráncům, vystřelil z kruhu a hosté vedli 1:0 a on slavil první gól v sezóně.

Paradoxně slávisté předtím sehráli dvě přesilové hry, kde tlačili, ale gólu se nedočkali. Na straně domácích během této třetiny Tomáš Micka trefil horní tyčku, průnik dva na jednoho v podání Tomáše Kůrky a Jakuba Sklenáře zhatil špatný odraz puku od libereckého hráče. Slavia se dále trápila a po čtyřiceti minutách prohrávala 0:1.

Roth na začátku třetí třetiny srovnal

Začátek třetí dvacetiminutovky vyšel Slavii podle představ. Po 88 sekundách vystřelil obránce Vladimír Roth od modré čáry a puk skončil v brance. Za minutu mohl napodobit spoluhráče Alinč, neuspěl, ale domácí byli při chuti. Radost jim však dlouho nevydržela. Časomíra se zastavila přesně na 45. minutě, když se střela Antonína Duška dostala přes Furcha, hosté opět vedli.

Slavia dostala příležitost na srovnání v početní výhodě, ale její snažení dopadlo jako předchozí možnosti - gól nedokázala dát.

Brankář Slavie Dominik Furch při závaru před svou brankoufoto: Právo/Petr Horník

V polovině třetiny se k početní výhodě pět na čtyři dostali i hosté, třetí gól ale nedokázali přidat a slávisté před 3297 fanoušky stále žili a drželi naději na bodový zisk. K tomu ale museli vstřelit minimálně jeden gól, což je pro tým vedený Vladmimírem Růžičkou v této sezóně problém. A to se potvrdilo i v pondělí. Slavia naopak ještě inkasovala v poslední minutě, když hrála bez brankáře. Liberec vyhrál 3:1, získal tři body a vede extraligovou tabulku o dva body před Spartou.

Slavia - Liberec 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 42. Roth (Doležal) - 37. Kica (Bulíř), 45. Dušek (Špaček), 60. Holub. Rozhodčí: Husička, Souček - Charvát, Bejček. Vyloučení: 7:10. Bez využití. Diváci: 3297.
Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Krenželok, Sim, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Sklenář - Kalus, P. Jelínek, Doležal - T. Svoboda, Alinč, M. Čermák - Micka. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Pinc - Čakajík, Výtisk, Trončinský, Derner, Ulrych, Holub, D. Kajínek, Štich - Kudrna, Nedvěd, Bartovič - L. Krejčík, Vak, Vantuch - Bárta, Dušek, Špaček - Bortňák, Bulíř, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.