Hlavní obsah

Chtěl si zkusit zase extraligu, Alinčův comeback ve Slavii skončil v rozpacích

PRAHA

„Půjdeme ven, můžu sedět?“ pronesl po svém comebacku v extralize devětatřicetiletý hokejista Jan Alinč v šatně Slavie. V pondělí hrál zase extraligu, přišel na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem. Od roku 2006 poprvé pocítil na vlastní kůži nejvyšší českou soutěž. Po porážce 1:3 s Libercem ale nadšením nepřekypoval. „Jsem trochu v rozpacích, byl jsem před zápasem trošičku nervózní. Tady je hodně úzké hřiště, to mi vůbec nevyhovuje,“ přiznal druhý nejproduktivnější muž první ligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Alinč v dresu Slavie

Článek

Slavia se utápí u dna extraligové tabulky a hledá posily. Jednou z nich je i Alinč, který naposledy v týmu z Edenu hrál v sezóně 2001/2002. „Vláďa Růžička se byl podívat na pár zápasů první ligy, domluvil se s Robertem Kyselou (generálním manažer Ústí). Ten se mě zeptal, jestli bych měl chuť si to vyzkoušet. Řekl jsem jo. Chtěl jsem si zkusit, jestli bych na extraligu měl,“ přiznal forvard, který v příštím roce oslaví čtyřicátiny.

„Z Ústí jsem byl hodně pozitivně naladěný, ale po dnešku jsem ze svého výkonu trochu zklamaný. Jezdilo mi to, cítil jsem se hodně dobře, ale nevím, jestli to je tím malým ledem, byl jsem hodně unavený,“ mluvil potichu po porážce s Libercem.

Jan Alinč ze Slavie za brankou Libercefoto: Právo/Petr Horník

Na severu Čech patří Alinč mezi tahouny mužstva, Ústí se drží na čele první ligy. V pondělí hrál za tým, který je na tom přesně obráceně. „Tady jsou kluci výborní, znám lidi okolo hokeje. Samozřejmě je lepší nálada v týmu, který vyhrává, ale tady je nálada dobrá,“ prozradil zkušený forvard, který neví, jaká bude jeho další budoucnost ve Slavii.

„Rád bych Slavii pomohl. Uvidíme, jak se domluví manažeři, jestli bude zájem ze strany Slavie,“ přiznal Alinč, který po letech poznal, že nejvyšší soutěž je rychlejší než první liga. Na vše je méně času. Přesto přehled o extralize má, odhadovat šance Slavie na play-off si ale netroufá.

„Trochu jsem extraligu sledoval celkově. Týmy jsou zde silné. Ve Slavii je hodně mladých hráčů, začátek se třeba nepovede, pak je to těžké dohánět,“ dodal diplomaticky.

Reklama

Související témata: