Hlavní obsah

Rekord některé hráče možná svazoval, tvrdil Vydarený

Třicetiletý rekord českobudějovických hokejistů v počtu vyhraných zápasů v řadě venku odolal. Jihočeši ho dnes mohli překonat vítězstvím v Ostravě, ale mečbol na ledě vicemistra promarnili a v repríze loňského čtvrtfinále prohráli 0:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pavel Kašpařík z Českých Budějovic (vlevo) stíhá vítkovického Ondřeje Šedivého.

Článek

České Budějovice měly na dosah rekordní sedmé vítězství, které by vstoupilo do klubových dějin. Na pohoštění, které v případě úspěchu slíbil připravit generální manažer František Joun, si tak musejí nechat zajít chuť.

"Říkal jsem si, že nám to možná mohli říct až po utkání. Ono to nepřináší nic dobrého a je to pak v podvědomí. Některé hráče to může i svazovat. Možná to bylo na škodu," řekl novinářům českobudějovický obránce René Vydarený.

O vítězi rozhodl už první gól v utkání, u kterého právě Vydarený nechtěně asistoval. Střela vítkovického obránce Reháka si zahrála biliár mezi bruslemi Vydareného a vítkovického útočníka Ondreje Šedivého, od něhož doputovala až za brankovou čáru

"Ještě jsem si v první chvíli říkal, že mě to trefilo dobře a půjde to do rohu. Ale bohužel to trefilo dalšího hráče a šlo to do brány. To se stává," řekl Vydarený.

Jen smolný gól však za porážkou Jihočechů nemohl. Podle Vydareného dnes výkon Českých Budějovic nedosahoval parametrů z minulých kol. "Dneska jsme nehráli vůbec dobře, celkově jako tým. Chybělo tomu něco navíc. Byli jsme takoví nemastní neslaní," tvrdil Vydarený.

Hosté se nedokázali za celé utkání vyrovnat s defenzivnějším stylem soupeře a podruhé v sezoně neskórovali. "Vítkovice hrály doma, ale bránily. Daly pak gól z přesilovky, a když jsme si nějaké šance vytvořili i my, nedali jsme je. Nebylo to prostě ono," dodal Vydarený.

Reklama

Související témata: