Hlavní obsah

Slovan Bratislava a Košice by mohly hrát od příští sezóny v české extralize

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

Dva nejbohatší hokejové kluby na Slovensku Slovan Bratislava a Košice by mohly hrát v příštím roce českou extraligu. Podle slovenského deníku Hospodárske noviny budou o této možnosti jednat zástupci obou slovenských celků ve čtvrtek s představiteli českých extraligových klubů.

Foto: Peter Lazár, ČTK

Košice a Slovan Bratislava by chtěly hrát českou extraligu. Na snímku brankář Košic Július Hudáček.

Článek

Šéf české extraligy Ctibor Jech pro Hospodárske noviny řekl, že pokud budou jednání úspěšná, slovenské kluby by se mohly představit v české extralize už v příští sezóně. „Dovedeme si to představit. V této chvíli však nedokážeme říct, jak dopadnou jednání,“ uvedl Jech.

„Máme zájem hrát českou extraligu. Čím dříve, tím lépe,“ řekl generální manažer Košic Vojtech Petty. Návštěvnost na utkáních slovenské extraligy klesá. Největší slovenské kluby chtějí zaplnit diváky své moderní haly a získat nové sponzory. „České kluby jsou pro nás mimořádně zajímavé. Hráli jsme federální ligu a byly na ni výborné ohlasy,“ uvedl generální manažer Slovanu Bratislava Maroš Krajči.

Představitel Slovanu přiznal, že situace ve slovenském sportu je špatná. „Trh by byl dvojnásobně větší, což je pro nás atraktivní. Potřebujeme přilákat sponzory na něco nového,“ uvedl Krajči.

Na čtvrteční jednání klubů české extraligy zatím nepojede podle Krajčího žádný ze zástupců slovenských klubů. „Představitelé českých klubů budou možná projednávat otázku případného vstupu slovenských klubů do české extraligy, ale my tam určitě nebudeme,“ uvedl pro Sport.cz a Právo. Krajči však nepopřel, že zájem o vstup do české extraligy ze strany slovenských klubů přetrvává.

Společná liga by pomohla i slovenské reprezentaci. „Naše extraliga má kvalitu, což jsme potvrdili i vítězstvím na nedávném Německém poháru, ale chceme držet krok s elitními národními týmy,“ řekl ředitel slovenské extraligy Vladimír Paštinský.

Reklama

Související témata: