Hlavní obsah

Čtenáři dali zelenou. Tisíce fanoušků chtějí slovenské kluby v české hokejové extralize

PRAHA

Souhlasí. Čtenáři na Sport.cz dali zelenou slovenským hokejovým klubům, pokud se najde dohoda a ony se připojí k české extralize. V anketě hlasovalo v době publikace článku přes jedenáct tisíc lidí a 82 procent z nich vítá rozšíření. Ve čtvrtek o tomto bodu budou jednat zástupci čtrnácti celků nejvyšší domácí soutěže na mimořádném zasedání Asociace profesionálních klubů.

Foto: Peter Lazár, ČTK

Ilustrační foto. Július Hudáček slaví titul s Košicemi.

Článek

Prozatím se hovoří o Slovanu Bratislava, Košicích a Trenčíně. Tedy mužstvech, které patří k nejlepším ve slovenské nejvyšší soutěži. Česká strana se podle svých vyjádření k tomuto spojení nestaví odmítavě. Po čtvrtečních jednáních všech českých klubů by mělo být známo, zda mohou další rozhovory pokračovat. Ze Slovenska ale do Velké Bíteše patrně nikdo nepřijede.

„Představitelé českých klubů budou možná projednávat otázku případného vstupu slovenských klubů do české extraligy, ale my tam určitě nebudeme,“ uvedl pro Sport.cz a Právo generální manažer Slovanu Bratislava Maroš Krajči.

„Je to super nápad. Každá konkurence zvýší kvalitu extraligy. Doufám, že se domluví a Slovan a Košice budeme vídat na našich stadiónech,“ píše v diskuzi na Sport.cz Pavel Hajer.

Český mistr Slovan Bratislava

Podle některých čtenářů nemusí zůstat jen u hokeje „A ještě bych to zavedl ve fotbale, aby se pozvedla úroveň, která je dost mizerná, takové tři slovenské kluby bych si dovedl představit,“ míní v diskuzi zdepa.josef. Někteří jdou ještě dále. Například pisatel pod jménem Luibara. „Českým mistrem by pak byl Slovan Bratislava.“

Ne všichni ale souhlasí s možným rozšířením české hokejové extraligy. „Nikdy! Proč radši nerozšíří extraligu o prvoligové týmy, ty druholigové se pak posunou a tak dále. Více týmů z Česka!“ je přesvědčen čtenář po nickem Ali.Vondra.

„Bylo by to zajímavé, ale nic víc. Proto za sebe píši ne. Proč? Nejsem si totiž jistý, zda by to naši extraligu nějak zvlášť zatraktivnilo. Stačí se podívat na basketbal, kde Levice a Inter paběrkují na konci tabulky. Takže kvalita žádná,“ přidává Fanda.Rak.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec