Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Boleslavi, Budějovice neuspěly ve Varech

PRAHA

Pět dalších zápasů si v pátek připsala hokejová Tipsport extraliga. Sparta se díky vítězství na ledě Mladé Boleslavi 5:2 přiblížila prvnímu Liberci na dva body, na třetí příčku se posunula Plzeň po výhře nad Kladnem 4:1. České Budějovice a Zlín naopak ztrácí, Jihočeši prohráli v Karlových Varech a Zlín neuspěl na ledě Vítkovic. V souboji posledních mistrů byl úspěšnější Třinec, který porazil Pardubice 4:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparťané Yorick Treille (vlevo) a Alex Foster se radují z branky do sítě Mladé Boleslavi.

Článek

Plzeň naposledy zvítězila v západočeském derby, v pátek si poradila i s Kladnem. Nejprve domácí otevřeli skóre zápasu gólem v přesilové hře a pak se dokonce dvakrát trefili i při vlastním oslabení, což hostům definitivně zlomilo vaz. Po zranění se vrátil Tomáš Vlasák, Kladno prohrálo s Plzní popáté za sebou.

Poslední Mladá Boleslav přivítala Spartu, která předchozí klání vyhrála až po nájezdech. Tentokrát zadělala na vítězství už v úvodních minutách, když během šesti minut vstřelila dvě branky. Na začátku třetí třetiny hosté vedli už 4:1, nakonec přidali ještě jednu branku. Boleslav ze sedmi uplynulých klání vyhrála jediné, Sparta je naopak nejúspěšnějším mužstvem na venkovních hřištích.

Sparťan Mario Bližňák před gólmanem Mladé Boleslavi Jaroslavem Hüblem.foto: ČTK/Radek Petrášek

Zlín v posledních třech zápasech s Vítkovicemi slavil vítězství, před Petrem Leškou byl navíc zvláštní úkol: vstřelit gól a stát se členem Klubu hokejových střelců. To se mu však nepodařilo, Zlín navíc v Ostravě prohrál 1:3. Vítěznou branku vstřelil v polovině zápasu Jiří Burger, který asistoval také u třetího gólu.

Šest posledních klání mezi Karlovými Vary a Českými Budějovicemi skončilo vždy v prodloužení nebo v nájezdech. I tentokrát byl zápas hodně vyrovnaný, rozhodl se ve prospěch domácích až v závěrečných minutách. Vítězný gól Varů padl až sedm minut před koncem zásluhou Skladaného. František Ptáček se ve svém 999. zápase v extralize vítězství nedočkal.

František Ptáček z Českých Budějovic (vpravo) bojuje o puk s Michalem Mikeskou.foto: ČTK/Jan Sokol

Mistr vs. mistr. Předloňský šampión z Pardubic se utkal o body s úřadujícím králem z Třince. Domácí předtím porazili Oceláře před svými fanoušky čtyřikrát po sobě, jenže teď museli dohánět dvoubrankovou ztrátu už po prvních třech minutách. Třinec nakonec vyhrál 4:2, poslední gól vstřelila nová posila klubu Miloslav Hořava.

Hokejová Tipsport extraliga, 24. kolo:
Vítkovice - Zlín 3:1on-line
Branky: 14. Walker, 30. Burger, 37. J. Káňa - 28. Linhart.
Ml. Boleslav - Sparta 2:5on-line
Branky: 6. Bahenský, 57. Stieler - 1. Broš, 6. Foster, 22. Tenkrát, 41. Milam, 60. Ton.
Plzeň - Kladno 4:1on-line
Branky: 7. Hanzlík, 24. Duda, 30. Vlasák, 37. Kratěna - 15. Valský.
K. Vary - Č. Budějovice 3:2on-line
Branky: 10. Gründling, 47. Dej, 53. Skladaný - 28. Červený, 57. Mertl.
Pardubice - Třinec 2:4on-line
Branky: 19. Radil, 56. Starý - 3. Polanský, 3. McGregor, 38. Klimenta, 60. Hořava.
Předehráno: Liberec - Litvínov 4:1, Brno - Slavia 4:0

Reklama