Hlavní obsah

Liberec prohrál, do čela tabulky jde po vítězství v Litvínově Sparta

škv, grgSport.cz

Kompletními sedmi zápasy pokračovala hokejová Tipsport extraliga svým 25. kolem. Pozornost byla mimojiné upřena k utkání Českých Budějovic se Zlínem, v domácím dresu totiž nastoupit k jubilejnímu 1000. zápasu v lize obránce František Ptáček. Vedoucí Liberec překvapivě prohrál v Kladně 0:1 a novým lídrem tabulky je tak pražská Sparta, která vyhrála v Litvínově 2:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Ton ze Sparty před obráncem Litvínova

Článek

Už v patnáct hodin nastoupila před vlastními fanoušky Slavia proti Vítkovicím a snažila se vylepšit svou nejhorší bilanci v lize na domácím ledě. První šance sice měli hosté, ale brankář Kopřiva Slavii držel a jeho spoluhráči se postarali o góly. V polovině zápasu už domácí vedli o tři góly, nakonec vyhráli 4:2. U dvou branek asistovala nová posila z Liberce Antonín Dušek.

Vladimír Roth slaví branku proti Vítkovicímfoto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Petr Horník

Třinec naposledy vyhrál v Pardubicích a na úspěch navázal proti Karlovým Varům. Dlouho byl pro něj ale velkou překážkou brankář Mensator, mistr rozhodl až šest minut před koncem. Zíb se vracel z trestné lavice a rázem jeli tři domácí na jednoho karlovarského hráče, přičemž úspěšně zakončil Klimenta. Karlovým Varům se venku v poslední době příliš nedaří, na cizím ledě prohráli už popáté v řadě.

Sparta vyhrála v Litvínově po třech letech

České Budějovice přivítaly Zlín a zápas byl výjimečnou událostí především pro domácího kapitána Františka Ptáčka. Šestatřicetiletý zadák se stal teprve druhým hráčem v extralize, který odehrál 1000 zápasů. A po zápase mohl slavit i vítězství. Mountfield vyhrál 3:2, když všechny góly nastřílel v první polovině zápasu, Zlín se prosadil až v posledních minutách zápasu.

Tři roky čekala pražská Sparta na vítězství v Litvínově, kde se jí dlouhodobě nedařilo. Chemici navíc v domácím prostředí vyhráli posledních šest duelů. Ještě na konci druhé třetiny Litvínov vedl, když srovnal Bližňák. A vítězný gól vstřelil nakonec v 47. minutě Petr Ton přesnou trefou z prostoru mezi kruhy.

Nedvěd nedohrál v Kladně

Pardubice si procházejí menší krizí, již čtyři zápasy marně čekají na výhru. Svůj pád tabulkou nezastavily ani v Plzni, které se uzdravil Tomáš Vlasák. Tentokrát se sice do statistik nezapsal, ale o to více se činili jeho spoluhráči. Plzeň nastřílela ve druhé třetině tři góly za deset minut a nakonec vyhrála 5:2. Martin Straka jeden gól dal a na další dva přihrával.  

Před televizními kamerami vyzvalo Kladno vedoucí Liberec, který vyhrál jedenáct z posledních dvanácti duelů. Důrazně hrající domácí s výtečným brankářem Cikánkem však nedovolili Bílým Tygrům skórovat a slavili překvapivé vítězství 1:0. Jediný gól zařídil na začátku druhé třetiny Kalla. Zápas nedohrál kapitán Liberce Petr Nedvěd, který má zřejmě zlomenou čelist.

Poslední Mladá Boleslav se doma představila s novým trenérem Petrem Novákem a proti Kometě Brno předvedla parádní obrat. Devět minut před koncem se sice Kometa dvěma góly dostala do dvoubrankového vedení, ale Boleslav poté rovněž vstřelila dva góly v rozmezí minuty a srovnala. Minut před koncem se navíc z otočky před brankou prosadil Mikulík a rozhodl o výhře domácích.  

Hokejová Tipsport extraliga, 25. kolo:
Slavia - Vítkovice 4:2on-line
Branky: 13. Krejčík, 15. Krenželok, 29. Roth, 53. Vondrka - 33. J. Káňa, 55. Šedivý.
Třinec - Karlovy Vary 1:0on-line
Branka: 54. Klimenta.
Č. Budějovice - Zlín 3:2on-line
Branky: 10. Gulaš, 14. Vydarený, 30. Kotalík - 56. Holík, 60. Köhler.
Litvínov - Sparta 1:2on-line
Branky: 7. Hujsa - 37. Bližňák, 47. Ton.
Plzeň - Pardubice 5:2on-line
Branky: 26. Pletka, 34. Straka, 36. Marušák, 49. Stránský, 56. Johnson - 25. Koukal, 50. Radil.
Kladno - Liberec 1:0on-line
Branka: 22. Kalla.
Mladá Boleslav - Brno 4:3on-line
Branky: 14. Stieler, 55. Demel, 56. Bahenský, 59. Mikulík - 37. Žižka, 51. Dlouhý, 52. Hubáček.

Reklama