Hlavní obsah

Mladá Boleslav předvedla proti Brnu skvělý obrat v závěru

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi pod vedením nového trenéra Petra Nováka předvedli skvělý obrat v závěru a porazili Kometu Brno 4:3. Středočeši prohrávali ještě šest minut před koncem 1:3, ale třemi góly otočili vývoj zápasu. O teprve druhé výhře Mladé Boleslavi v posledních osmi zápasech rozhodl 73 sekund před koncem Milan Mikulík.

Foto: Milan Malíček, Právo

Milan Mikulík zápas rozhodl.

Článek

Obě mužstva nastoupila do utkání ofenzivně naladěna a hra se od začátku přelévala od jedné branky k druhé. Nebyla tak nouze o zajímavé momenty před oběma gólmany, kteří od začátku byli svým celkům oporami. V úvodu měl o trochu více práce hostující Hovi než domácí Valent, kteý dostal tentokrát přednost před jedničkou Hüblem.

Hovi také jako první kapituloval. Ve 14. minutě ještě stačil se štěstím vytěsnit mimo tři tyče Jiránkův pokus, ale k puku se dostal Stieler a tomu se již hostujícího gólmana překonat podařilo. Do první sirény domácí své jednogólové vedení udrželi. A drželi ho velmi dlouho i v prostředním dějství. Dokonce mohli několikrát zvýšit své vedení, ale gólman Komety všechny jejich pokusy dokázal zneškodnit.

Dlouho dominoval ve svém prostoru i Valent, který dokázal několikrát své mužstvo hodně podržet a obrana mu musela být v mnohých chvílích vděčná. Přesto také on nakonec v 37. minutě kapituloval. Při hře čtyři na čtyři pěknou přihrávkou zpoza boleslavské branky našel Petrovický v levém kruhu obránce Žižku, který zacílil přesně do levého horního růžku domácí branky.

Třetí třetina přinesla hororové situace pro obě mužstva. Akcie domácího týmu na úspěch dlouho držel svými excelentními zákroky Valent, který se nejvíce zapotil při čtyřminutovém oslabení svého týmu. Hosté z Brna na něm ztroskotali mnohokrát, ale nakonec se v polovině třetiny přesto prosadili a opět to bylo v početní výhodě.  Před Valenta si najel Dlouhý a z bezprostřední blízkosti tečoval kotouč za jeho záda. Po necelé minutě to bylo pro domácí ještě horší. Do dvougólového vedení Kometu po perfektním ťukesu dostal Hubáček, před kterým zívala prázdná domácí klec.

V tento moment by na domácí tým už asi nevsadil ani skalní domácí fanoušek a přesto nakonec domácí mužstvo připravilo radostný konec novému trenérovi při jeho premiéře. Stejně jako hostům, se domácím podařilo vyrovnat během jedné minuty. Nejprve necelých šest minut před koncem musel Demelovo snížení potvrdit rozhodčí u videa a o minutu později vyrovnával pod "víko" Hoviho klece útočník Bahenský.

Ani to ovšem nebyl pro domácí konec. Když už se schylovalo k prodloužení, sehráli domácí v útočném pásmu podařenou akci, na jejímž konci byl Mikulík, jenž zakončil efektní otočkou přesně mezi betony nešťastného Hoviho. Hosté ještě na poslední minutu zkusili hru bez gólmana, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 4:3 (1:0, 0:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 14. Stieler (Jiránek), 55. Demel (Stieler), 56. Bahenský, 59. Mikulík (Podkonický) - 37. Žižka (Petrovický, Pospíšil), 51. Dlouhý (Divíšek, L. Čermák), 52. Hubáček (Jakub Svoboda). Rozhodčí: Pešina, Turčan - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 9:7, navíc Balaštík 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3320.
Mladá Boleslav: Valent - Hay, Chaloupka, Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin - Balaštík, Podkonický, Mikulík - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Svačina, Vrbata, Goertzen. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Kempný, Malec - Balej, Petrovický, Pospíšil - L. Čermák, Dlouhý, Jaroslav Svoboda - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Němec, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: