Hlavní obsah

Sparta uspěla popáté v řadě venku. Hrajeme v pohodě, libuje si kanonýr Petr Ton

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté pražské Sparty v neděli otočili nepříznivý vývoj zápasu v Litvínově a venku vyhráli už popáté v řadě! O jejich tříbodovém zisku rozhodl ve třetí třetině kanonýr Petr Ton. Svým třináctým gólem v sezóně zařídil vítězství 2:1. Díky němu se Pražané probojovali do čela tabulky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Ton ze Sparty před obráncem Litvínova

Článek

„Jsme hodně aktivní a pomáhá nám sebedůvěra, což je v hokeji důležité. Hrajeme v pohodě a hodně nás zvedla jasná vítězství v Třinci a v Mladé Boleslavi, kde jsme skórovali dvakrát po pěti gólech. I před zápasem v Litvínově jsme si říkali, že musíme jít trpělivě minutu po minutě,“ pustil se do hodnocení Ton.

„Hokej je nevyzpytatelný, ale i po inkasovaném gólu v Litvínově jsem věřil, že neprohrajeme. Ani první třetina nebyla z naší strany špatná. A moje branka? Už jsem chtěl jít střídat, ale ještě jsem chvilku zůstal na ledě. Tomáš Rachůnek mě krásně přihrál z rohu mezi kruhy a Alex Foster dobře odclonil beka. A prošlo to tam,“ liboval si střelec.

„Celkově jsme měli více ze hry, ale nakonec nám při závěrečném náporu domácích přálo i štěstí, když jasnou tutovku v litvínovské power-play chytil Pöpperle do lapačky a pak Lukeš trefil spojnici tyček,“ líčil útočník, který patří mezi velké kandidáty na titul pro nejlepšího střelce extraligy.

„Jsem rád, že se mi daří. Vyplývá to z pohody celého mužstva. Adeptů na krále kanonýrů bude asi víc. Uvidím, jak dlouho někteří kluci vydrží se svou produktivitou,“ uvažoval sparťanský ostrostřelec. „Bylo by pěkné, kdybych se o primát přetahoval s libereckým Petrem Nedvědem, který má skvělou formu. Ale nepovažuji se za jediného střelce Sparty. Opíráme se o čtyři vyrovnané formace, skórovat může kdokoliv. Hlavní je, abychom dál sbírali body a udrželi se na špici,“ dodal Ton.

„Sehráli jsme kvalitní zápas a vážím si toho, že jsem nahrál Petru Tonovi na vítězný gól,“ pochvaloval si Tomáš Rachůnek. „Věděli jsme, že Litvínov předtím doma šestkrát v řadě vyhrál a jeho hráči chodí do všeho po hlavě. Ale eliminovali jsme jejich nadšení a vezeme další tři body,“ připomněl úspěch mladý útočník Sparty.

Zklamaný byl litvínovský brankář Petr Franěk: „Bohužel jsme využili jen jednu šanci. Rozhodlo to, že Sparta má střelce Tona, který umí dát gól, když to jeho klub potřebuje. Myslím si, že jsme sehráli špatně přesilovky.“

Reklama

Související témata: