Hlavní obsah

Liberec s Třincem doma po 12 zápasech padl, sestřelil ho Klimenta

LIBEREC

Hokejisté Liberce prohráli ve 27. kole extraligy s Třincem 1:4 a skončila tak jejich série dvanácti vítězství před svými diváky za sebou. Dosud jediný duel pod Ještědem v této sezoně ztratili hned v jejím úvodu, když 22. září nestačili na druhého finalistu minulého ročníku Vítkovice. O možnost Severočechů přeskočit vedoucí Spartu se nejvíce zasloužil útočník Tomáš Klimenta. Dnešní dvougólový střelec přitom v týmu Ocelářů hostuje do konce ledna právě z Liberce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Marek Pinc a útočník Dalibor Bortňák a útočník Třince Jan Peterek (vpravo).

Článek

Do zápasu vstoupili lépe Oceláři a gólman Pinc musel už v první minutě zasahovat proti veteránu Peterkovi, pro něhož to byl podle České televize 1000. start v extralize. Podle oficiálních statistik mu ale k jubileu ještě šest zápasů chybí.

K tisícímu utkání v extralize nastoupil útočník Třince Jan Peterek.foto: ČTK/Radek Petrášek

Nadvláda Slezanů v první části pokračovala a v sedmé minutě vyvrcholila vedoucí brankou. Květoň našel křížnou přihrávkou Zíba, který se trefil mezi Pincovy betony. Liberec vyrovnal hru až v polovině třetiny, kdy zahrozil z kruhů Bartovič.

Nástup do druhé třetiny vyšel lépe Liberci. Po 16 vteřinách propálil Hamerlíka ranou k tyči Čakajík. Tygři pak mohli jít do vedení, ale Kudrna v jasné šanci z mezikruží nedal. V polovině hry se objevil před Hamerlíkem Vak, jenže třinecký brankář dokázal na jeho pokus zareagovat.

Třinec následně odpověděl šancí Bonka, ovšem ani Pinc se zaskočit nenechal. Více ze hry měli sice v těchto fázích i nadále Liberečtí, ale svou převahu nedokázali gólově zužitkovat.

K šestistému utkání v pátek nastoupil liberecký obránce Jan Výtisk.foto: ČTK/Radek Petrášek

Úvod závěrečného dějství však vyšel lépe hostům. Peterek našel zpoza branky Klimentu a ten propálil nic netušícího Pince po ledě. Miloslav Hořava mohl následně navýšit vedení, jenže mířil jen do gólmana. Hosté se dočkali zvýšení náskoku v 50. minutě, kdy Hrabal našel na levém křídle Květoně a ten zakončil neomylně.

Bílí Tygři stupňovali v závěru tlak a rozhodli se čtyři minuty před koncem základní hrací doby odvolat při přesilové hře brankáře. Jejich snaha ale ke gólu nevedla. Místo toho zaúřadovali naposledy hosté, když se prosadil do prázdné branky znovu Klimenta. Ke konci si to ještě v pěstním souboji rozdali Štich a Rufer a shodně inkasovali trest do konce zápasu.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 21. Čakajík (Výtisk, Kudrna) - 7. Zíb (D. Květoň, M. Hořava), 42. Klimenta (Peterek), 50. D. Květoň (Hrabal), 59. Klimenta (Bonk, Orsava). Rozhodčí: Šindler, Gofman (Rus.) - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6, navíc Štich - Rufer oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4470.
Liberec: Pinc - Čakajík, Trončinský, Výtisk, Ulrych, Pavlů, Derner, Holub, Štich - Kudrna, Bulíř, Bartovič - Bárta, Vak, Vantuch - Bortňák, Špaček, L. Krejčík - Jonák, P. Urban, Kopic. Trenéři: Kalous a Pešán.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, P. Hořava, Cartelli, Richter, Lojek, Hudec, Kania - D. Květoň, Bonk, M. Hořava - Orsava, Peterek, Klimenta - Kohn, Polanský, Chovan - McGregor, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama