Hlavní obsah

České Budějovice opět uspěly na nájezdy, tentokráte v Litvínově

LITVÍNOV

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve 28. kole extraligy na ledě Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech. Jihočeši si 47 sekund před koncem normální hrací doby vynutili prodloužení, v nájezdech o jejich výhře rozhodl Jiří Šimánek, který proměnil dva pokusy. České Budějovice tak úspěšně zvládly i třetí samostatné nájezdy v sezoně.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Rozhodující branka českobudějovického Jiřího Šimánka při samostatných nájezdech za záda litvínovského brankáře Martina Volkeho (vlevo).

Článek

Domácí se do první velké šance dostali již po třiceti sekundách, kdy našel Hübl Kubinčáka, tomu ale střela nesedla a Kovář puk v poklidu chytil. Poté hledal zpoza branky Jenáček Hujsu, ale ani on si na hostujícího brankáře nepřišel. V další domácí šanci byl obránce Stříteský, ale jeho střelu od modré Kovář s přehledem chytil.

V 8. minutě dali poprvé o sobě vědět i hosté. Langhammer přebruslil Jenáčka, dostal se až před Fraňka, ale zblízka nedokázal přesně zakončit. Tím výčet zajímavých příležitostí v prvním dějství končí. Poté se hrálo poklidné utkání z obou stran, jakoby chtěli hráči podpořit domácí fanoušky, kteří celou první třetinu protestovali proti vedení Vervy a nefandili.

Ve druhé třetině se konečně začal hrát zajímavý hokej a diváci také začali hnát domácí tým svými hlasivkami. Ve 27. minutě se před Fraňkem ocitl Gulaš, ale v dobré pozici selhal. Na druhé straně kontroval za domácí Ručinský, ale ani on se neprosadil. V polovině utkání před Kovářem dorážel Trávníček, ale ze vzduchu nedokázal kotouč trefit tak, jak by si představoval. Zápasu i nadále kralovali Franěk a Kovář, který nakonec jako první kapituloval. Překonal Frolík.

Ve třetím dějství se hosté hnali za vyrovnáním a také se ho dočkali. Ve 48. minutě zpoza branky přihrál Šimánek najetému Mertlovi, který střelou z první srovnal skóre. Z vedení se však českobudějovičtí hráči neradovali příliš dlouho, protože již za dvě minuty šla Verva opět do vedení, když Hübl po nedorozumění hostující obrany prostřelil Kováře střelou švihem.

V 54. minutě našel naslepo Lukeš Hübla, jeho střelu však Kovář chytil. V závěru třetí třetiny domácí špatně střídali a nabídli tak hostům přesilovku. Jihočeši ji sice nevyžili, ale krátce po návratu vyloučeného hráče na led prostřelil Fraňka kapitán Ptáček. Zápas tak dospěl do prodloužení.

Do toho již nenastoupil Franěk, který odstoupil kvůli nevolnosti a nahradil ho Volke. Ani v přidané pětiminutovce se o vítězi nerozhodlo, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Druhý bod zajistil hostům Šimánek, jenž překonal Volkeho dvakrát. Na Kováře dokázal vyzrát jen Jenáček.

HC Verva Litvínov - HC Mountfield České Budějovice 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branka a nahrávky: 35. Frolík (Jenáček, Hujsa), 50. V. Hübl - 48. Mertl (Šimánek, Martynek), Ptáček (Kapšařík, Martynek), rozhodující nájezd Šimánek. Rozhodčí: Hribik, Hodek - Charvát, Bejček. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4250.
Litvínov: Franěk (61. Volke) - Stříteský, Kubát, Jareš, Pojkar, Černošek, Brejčák, Gula, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Červený - L. Květoň, Langhammer, Podlešák - Sailer, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice