Hlavní obsah

Kladenští fanoušci? Někdy jako stádo hovad, posteskl si sparťan Ton

KLADNO

Jsou první, ale s tímto sokem často narazí. Hokejisté Sparty prohráli s Kladnem pošesté v řadě. Tři poslední zápasy v minulé sezóně, tři v současné. Kladenští Rytíři slavili i v neděli. A zaslouženě. Hosté po porážce ukončili sérii deseti zápasů, kdy bodovali. „Spíš bych začal tím dobrým. Když budeme mít takové série při takové vyrovnanosti extraligy, tak to není špatné ze sedmadvaceti zápasů čtyřkrát prohrát bez bodu,“ našel pozitivum hned po zápase sparťanský útočník Petr Ton.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Hráči Kladna se radují z druhé branky v síti Sparty.

Článek

Na Kladno přijel tým, který získal nejvíce bodů z cizích hřišť, mužstvo, které venku prohrálo naposledy 28. října. V neděli se výjezd z Holešovic ale nevydařil. „Je to dlouhodobá záležitost, ne dvou tří let, spíš desetiletí, ale nechceme říkat, že to je pro nás strašák,“ řekl k neúspěchům s Kladnem asistent Sparty Richard Žemlička.

Sparťané sice posledních šest klání s Rytíři nezvládli, ale ne vždy tomu tak bylo. „Jsou tu nějaké periody. Myslím, že dva roky zpátky jsme všechny čtyři zápasy vyhráli,“ připomněl Ton, který uznal porážku, ale o dalším představení Kladna má svůj názor. „Já si myslím, že příští utkání prohraje. Většinou, když se takto soupeř vyšťaví, tak nedokáže výkon za osmačtyřicet hodin zopakovat. Ale uvidíme, třeba jsem moc chytrý. Je to jen můj názor.“

Ton je nejproduktivnějším hráčem Sparty, v útoku nastupuje i s Petrem Tenkrátem, který je druhým ve sbírání bodů ve Spartě. Čtyřiatřicetiletý útočník přišel před sezónou právě do pražského klubu, domů do Kladna se nevrátil, což mu někteří fanoušci nemohou odpustit a při zápasech se dokáží projevit.

"Petr to má tady těžký"

„Já jsem nepřestoupil jako Petr letos, on to má tady těžký. Lidi by se měli nad sebou zamyslet, proč mu ubližují. S prominutím jsou někdy jako stádo hovad, když to musím říct takhle ošklivě. Mně to je líto, oni nevědí, jak to přesně bylo, jaká byla situace,“ byl zklamaný z některých kladenských příznivců Ton, který sám v tomto klubu vyrostl.

„Když je vidím na ledě, tak se mi rozsvítí žárovka, že si musím dát dvakrát větší pozor,“ přiznal kladenský obránce Libor Procházka, který s oběma sparťany hrál a v neděli vstřelil vítězný gól.

Spartu nyní čeká hájení prvního místa. Bod za ní jsou České Budějovice a Liberec. „Každá porážka mrzí, do reprezentační pauzy nás čekají tři těžké zápasy venku, los po Karjale pro nás nebyl moc štědrý. Z deseti zápasů máme osm venku,“ přiznal Ton, který se už v úterý představí právě v Liberci.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články