Hlavní obsah

Šimánek si dal dodatečný dárek k šestistovce. Vyhráli jsme skoro ztracený zápas, řekl po vítězném nájezdu

LITVÍNOV

Ještě osmačtyřicet vteřin před koncem třetí třetiny prohrávali hokejisté Českých Budějovic v Litvínově 1:2, nakonec si odvezli dva body díky vítězství v samostatných nájezdech a v tabulce se bodově dotáhli na druhý Liberec. Vítěznou trefu zaznamenal útočník Jiří Šimánek, který při penaltovém rozstřelu dokonce dvakrát překonal gólmana Volkeho.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Rozhodující branka českobudějovického Jiřího Šimánka při samostatných nájezdech za záda litvínovského brankáře Martina Volkeho (vlevo).

Článek

„Nemuseli jsme mít nic, takže to dopadlo super. I když jsme nevyužili přesilovku, měli jsme v poslední minutě tlak. Přišla střela od Ptáčka a někdo si jí srazil do domácí branky. A to nám dalo naději na nájezdy, na které jsem si věřil,“ líčil Šimánek.

„Všiml jsem si, že do prodloužení už nenastoupil litvínovský brankář Franěk, ale penalty jezdím docela často a Volke mě nepřekvapil,“ tvrdil jihočeský střelec. „Euforie a radost je snad na místě. Zachránili jsme skoro ztracený zápas,“ povídal útočník, který nedávno rozhodl nájezdy i na Spartě. „Jsem rád, že si mi při nich daří.

Takhle jsem si dal v Litvínově s odstupem malý dárek k nedávnému šestistému startu v extralize,“ glosoval Šimánek. To, že absolvoval dva nájezdy hned po sobě, ho nerozhodilo. „Naopak. Jsem na to zvyklý. Většinou chodím na třetí nájezd, a když se pokračuje, tak i na ten následující. Vážím si toho, že jsme vyhráli, protože předtím jsme s Litvínovem ztratili šest bodů,“ dodal ještě budějovický útočník.

Reakce fanoušků Litvínova na změnu trenérů hokejového mužstva během utkání proti Českým Budějovicím.foto: ČTK/Libor Zavoral

Litvínovský brankář Martin Volke ocenil kvality protihráče: „Šimánek to udělal dvakrát hezky. Proti jeho zakončení jsem byl bohužel bezmocný. V prodloužení jsem cítil nervozitu, protože jsem nepočítal, že půjdu do branky. Bylo tak rychlé, že jsem ani nevěděl, proč po třetí třetině odstoupil Petr Franěk.“

Zklamaný Ručinský: Bod je málo

Rozpačitý byl po zápase litvínovský kapitán Martin Ručinský: „Tři minuty před koncem třetí třetiny jsme měli šest hráčů na ledě. Ubránili jsme oslabení a vypadalo to, že získáme tři body. Máme jeden, takže je to málo. Jsme zklamaní.“

Litvínov podruhé koučovala nová trojice ve složení: vedoucí realizačního týmu Jiří Šlégr, hlavní trenér Jiří Kučera a asistent Viktor Lukeš. „Hrajeme důsledněji dozadu se třemi hráči. Soupeři nám už tolik neujíždějí do brejků, v obraně jsme se trochu zlepšili. Přitom nechceme slevit z útočného stylu. Hlavně doma je nám vlastní ofenzivní hokej. Trenéři si úlohy rozdělili, Jirka Šlégr je mezičlánkem,“ líčil Ručinský.

Litvínovští fanoušci dali najevo nespokojenost s nedávným odvoláním hlavního trenéra Vladimíra Kýhose, když před zápasem vyvěsili v„kotli“ postupně transparenty s nápisy: V první třetině nefandíme, Co se tady děje?, Amatéři ve vedení, Fanoušci nemohou nikoho propustit, 2014: HC Bubla Byos v. HC Bílinští Draci 0:8. Po přestávce pak znělo z tribun skandování „Bubla ven“ na adresu sportovního manažera litvínovského klubu.

Co na to Martin Ručinský? „Komorní atmosféra je nepříjemná. V první třetině to bylo takové mdlé. Lidi ale mají právo na to, aby vyjádřili svůj pocit. Hokej je naše práce a s reakcí publika se musíme vyrovnat. Soustředíme se na to, abychom odehráli zápasy co nejlépe. Co se děje kolem, to neovlivníme,“ uvažoval lídr Severočechů.

Reklama

Související témata: