Hlavní obsah

Sparta - Zlín 10:0Sparťanský gólový uragán zabrzdil na čísle 10!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Dvořák 1 : 0
6. Horák 2 : 0
12. Buchtele 3 : 0
33. Jandus 4 : 0
38. Sobotka 5 : 0
39. Říčka 6 : 0
42. Pech 7 : 0
47. Řepík 8 : 0
53. Říčka 9 : 0
53. Horák 10 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty deklasovali v zápase 28. kola extraligy Zlín 10:0 a připsali si šestou výhru v řadě. Na rekordním vítězství této sezony nejvyšší soutěže se pěti body za gól a čtyři asistence podílel Roman Horák. O čisté konto se podělili Matěj Machovský a Oldřich Cichoň.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jan Buchtele ze Sparty (vlevo) střílí třetí gól, vpravo je Martin Novotný ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Domácí měli hned v úvodu zápasu výhodu přesilové hry, Kašíka, který se po čtyřzápasové pauze vrátil do sestavy Zlína, ale nepřekonali. O první gól se postaral v páté minutě Zikmund, který se trefil přesně k tyči. K další brance Spartě pomohla bleskově sehraná početní výhoda, kterou ukončil již po osmi sekundách Horák.

I Zlín se mohl vrátit do hry v přesilovkách, dva po sobě jdoucí fauly Říčky ale nepotrestal. Machovského v brance Pražanů výrazněji prověřil až ve druhé výhodě. S koncem druhého trestu útočníka domácích se ale do brejku dostal Buchtele, přidal třetí gól a šance Zlína na bodový zisk výrazně klesly.

Hosté mohli duel zdramatizovat v přesilovkách, neprosadili se ale ani v 35 sekund dlouhé výhodě pět na tři. Slibnou šanci na snížení nevyužil ani ve 23. minutě Šlahař.

Sparta, v jejíž sestavě chyběli odpočívající reprezentanti Košťálek s Rouskem a naopak první extraligový start si připsal junior Kulhánek, v pohodě kontrolovali zápas a vytvářeli si i příležitosti. O čtvrtý gól se postaral obránce Jandus, jenž přesnou střelou zakončit tlak elitní formace domácích.

Poté sice v oslabení trefil Poletín tyč, ale při Gazdově trestu zamířil přesně Sobotka. O třicet sekund později navíc Pechovu akci dokončil Říčka a zvýšil na 6:0 pro Spartu.

Do třetí části oba týmy změnily brankáře. Místo Kašíka nastoupil Huf, Machovského nahradil osmnáctiletý Cichoň, který si připsal premiérový extraligový start. Na obrazu hry se ale nic nezměnilo, Sparta se i nadále prosazovala a mířila za rekordní výhrou sezony. Ve 42. minutě přidal sedmý gól Pech, poté se přesilovkách prosadili Řepík, dnes podruhé Říčka a účet duelu zakončil Řepík.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - PSG Berani Zlín 10:0 (3:0, 3:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 5. Zikmund (Dvořáček, M. Jandus), 6. R. Horák (Tomášek, Dvořáček), 12. Buchtele, 33. M. Jandus (R. Horák), 38. Sobotka (R. Horák, Řepík), 39. Říčka (Pech, Šmerha), 42. Pech (Šmerha, M. Jandus), 47. Řepík (R. Horák, Sobotka), 48. Říčka (Pech, Buchtele), 53. Řepík (R. Horák, Sobotka). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 6:8. Využití: 4:0. Bez diváků.
Sparta: Machovský (41. Cichoň) - Piskáček, Němeček, M. Jandus, Polášek, Kalina, Tomáš Dvořák, Kulhánek - Řepík, R. Horák, Sobotka - A. Kudrna, Tomášek, Buchtele - Šmerha, Pech, Říčka - Dvořáček, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.
Zlín: Kašík (41. Huf) - Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Gazda, Matyáš Hamrlík, Dluhoš - J. Ondráček, Karafiát, Köhler - Vopelka, Honejsek, Okál - Šlahař, P. Sedláček, Sebera - Václavek, Poletín, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: